AT webdesign
Image default
Vervoer en transport

TMS systeem en control tower onmisbaar binnen logistiek

De connectie tussen een Control Tower en een TMS systeem is van onschatbare waarde voor bedrijven in de logistieke sector. Terwijl de Control Tower fungeert als het centrale controlepunt voor het beheer van de gehele supply chain, biedt het TMS systeem specifieke tools voor het beheren en optimaliseren van transportactiviteiten.

Completering van logistieke processen

 

Samen bieden ze een compleet beeld van de logistieke processen, waardoor bedrijven efficiënter kunnen werken, betere beslissingen kunnen nemen en de algehele prestaties van hun supply chain kunnen verbeteren.

Control Tower in de praktijk

Een Control Tower in de logistiek is een geavanceerd systeem dat wordt gebruikt om een overzicht te behouden en controle te hebben over de gehele supply chain. Het fungeert als een centraal punt waar verschillende informatiestromen samenkomen en waar logistieke processen worden gemonitord en gecoördineerd.

De toepassing van een Control Tower omvat het verzamelen, analyseren en visualiseren van data uit verschillende bronnen, zoals transportmanagement systemen (TMS), warehouse management systemen (WMS), IoT-apparaten, en meer. Het stelt bedrijven in staat om real-time inzicht te krijgen in hun logistieke activiteiten en maakt proactief optreden mogelijk om eventuele problemen op te lossen en de efficiëntie te verhogen.

TMS systeem, ofwel: Transport Management Systeem

Een Transport Management Systeem (TMS) is een softwaretoepassing die wordt gebruikt voor het optimaliseren van transport- en logistieke processen binnen een organisatie. Het TMS systeem biedt verschillende functionaliteiten, waaronder routeplanning, transportoptimalisatie, orderconsolidatie, verzendingstracking, en rapportage.

Het nut van een TMS ligt in het verbeteren van de transportefficiëntie door het automatiseren van taken, het verminderen van operationele kosten, het optimaliseren van routes voor vrachtwagens, het verbeteren van voorraadniveaus, en het bieden van zichtbaarheid gedurende het gehele transportproces. Door een TMS te gebruiken kunnen bedrijven hun transportactiviteiten stroomlijnen, wat leidt tot betere service aan klanten en het behalen van kostenbesparingen.

 

https://caroz.com/nl/