AT webdesign
Image default
Dienstverlening

Dak- en camera-inspectie: waarom het belangrijk is en hoe het werkt

Een dak is een van de belangrijkste onderdelen van een huis. Het beschermt je tegen regen, wind en sneeuw en zorgt ervoor dat je warm en droog blijft. Het is daarom van groot belang om het dak regelmatig te inspecteren om eventuele problemen vroegtijdig te ontdekken en te verhelpen. Een manier om dit te doen is door middel van een dakinspectie. Daarnaast kan een camera-inspectie helpen om moeilijk bereikbare plekken te controleren. Wat ook handig is om te laten doen, is je schoorsteen laten vegen. Je schoorsteen laten vegen in Oss

Waarom is een dakinspectie belangrijk?

Een dakinspectie is belangrijk om de levensduur van het dak te verlengen en om eventuele problemen te ontdekken voordat ze groter worden. Een klein gaatje of scheur kan namelijk leiden tot lekkage, schimmelvorming en houtrot. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot gezondheidsproblemen en grote kosten voor reparatie. Door regelmatig een dakinspectie uit te voeren, kunnen deze problemen worden voorkomen of tijdig worden opgelost.

Hoe werkt een dakinspectie?

Een dakinspectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van het type dak en de toegankelijkheid ervan. Meestal wordt een inspectie uitgevoerd door een dakdekker of een gespecialiseerd inspectiebedrijf. De inspecteur bekijkt het dak vanaf de buitenkant en controleert de dakbedekking, de dakgoten, de afvoer en eventuele dakramen. Ook kan er een inspectie van binnenuit worden uitgevoerd om de dakconstructie te controleren.

Camera-inspectie

Sommige delen van het dak zijn moeilijk bereikbaar voor inspectie, zoals dakgoten en dakspanten. Een camera-inspectie kan dan uitkomst bieden. Hierbij wordt een kleine camera aan een flexibele kabel bevestigd die door de dakgoot of het spantwerk wordt geleid. Op deze manier kan de inspecteur de staat van deze delen van het dak beoordelen zonder het dak te betreden.

Wanneer is een camera-inspectie nodig?

Een camera-inspectie is vooral nuttig in de volgende situaties:

 

  • Het dak is moeilijk bereikbaar: bijvoorbeeld bij een hoog dak of een dak met een steile helling.

  • Er is sprake van verstoppingen: wanneer dakgoten of afvoeren verstopt zijn, kan een camera-inspectie helpen om de oorzaak op te sporen.

  • Er is sprake van schade: bijvoorbeeld na een storm of bij vermoedens van schade aan het dak.