AT webdesign
Image default
Marketing

De 5 voordelen van een hechte band tussen copywriters en web developers.

Een goede web developer en copywriter zijn essentieel voor je online onderneming. Je website is het verlengde van je fysieke onderneming óf misschien wel hoofd business, dus hier moet het gaan gebeuren.

 

De samenwerking tussen een copywriter en een web developer zijn enorm belangrijk voor het succes van je online onderneming. Daarom heeft het zo zijn voordelen als deze twee een hechte samenwerking hebben. 5 voorbeelden hiervan:

 

  1. Duidelijke communicatie

Doordat de copywriter en de web developer nauw samenwerken, is de inhoud en het ontwerp van de website consistent met het merkverhaal van de klant, dus de boodschap. Dit draagt bij aan de merkbeleving van de klant en zorgt ervoor dat de belofte die je aan de klant maakt, helder is.

 

  1. Gebruiksvriendelijker voor je klant

Een copywriter weet goed het doel van de website te vertalen in tekst en duidelijke call-to-actions te implementeren om de koopintentie van een klant te stimuleren. Als er korte lijntjes zijn met de web developer kan die dit op een functionele en naadloze manier integreren in de website.

 

  1. Drie letter: SEO

Een copywriter maakt tekst SEO- vriendelijk terwijl de web developer het technische aspect van SEO implementeert. Denk aan laadtijden, metadata etc. Samen kunnen ze een website neerzetten die goed en naadloos presteert in de zoekmachines.

 

  1. Efficiënte workflow dus cashflow

Simpel: een nauwe samenwerking tussen copywriter en webdeveloper bespaart je tijd, dus geld. Door een efficiënte workflow tussen deze twee kan er snel en effectief gecommuniceerd worden, waardoor er minder tijd in overdrachten en werkoverdracht gaat zitten.

 

  1. Dubbele expertise

Een goede en bekende samenwerking tussen copywriter en webdeveloper zorgt ervoor dat ze elkaars werkwijze en know how kennen. Ze bundelen hun expertise op hun domeinen samen, waardoor ze niet alleen een soepele samenwerking hebben, maar ook een beter eindproduct kunnen neerzetten. En daar gaat het uiteindelijk om!

Ook je websiteteksten goed laten schrijven? Dan kan ik je helpen! Neem een kijkje op mijn website om te zien wat ik voor je kan doen!