AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Hoe beschermt u uw goederen tijdens de verzending?

 

Iedereen wilt wel eens een brief op de bus doen of een pakket versturen. De stijging in online aankopen hebben webshops genoodzaakt iedere vorm van verpakking in huis te hebben. De bedrijven die de verzendzakken, verzenddozen, luchtkussen enveloppen en brievenbusdozen fabriceren zijn constant bezig ze te verbeteren.

Maar hoe beschermt u uw goederen nu tijdens de verzending?

Hoe zwaarder, hoe duurder

Over het algemeen geldt hoe zwaarder het pakket hoe duurder de verzender uit is. Het maakt hierbij niet uit of u het op de post doet of via een pakketdienst laat vervoeren. Het gewicht is een belangrijk afweging voor koeriersdiensten en postbodes aangezien zij met een maximum rekening moeten houden.

Doorgaans is het versturen van goederen via de post daarom de beste optie. Deze rekenen weliswaar ook een extra tarief naar mate het gewicht omhoog gaat, maar dit ligt alsnog beduidend lager dan bij een postorderbedrijf. De geliefde keuze is hierbij de luchtkussen envelop. Dit komt omdat het verpakkingsmateriaal klein én stevig is. Ideaal voor kleinschalige verzendingen. De bubbeltjes aan de binnenkant van de enveloppen dragen bij aan een schokdempende werking.

Verpakkingen maken het verschil

Verpakkingen maken het verschil of iets heelhuids aankomt. Niet voor niets hebben kwetsbare elektronica zoals TV schermen of DVD-spelers meedere lagen van bescherming. U beschermt deze goederen tijdens de verzending middels een kartonnen buitendoos. Dit vormt de eerste laag, daarbinnen kunnen zich noppenfolie, opvulmateriaal of luchtkussens bevinden om de verdere schokken op te vangen.

Verpakkingen volledig van plastic komen ook voor. Deze vindt men met name terug in de kledingwereld. Dit komt omdat textiel van nature al schokwerend is en geen extra beschermde laag nodig heeft. Het verschil zit ‘m hierin dat plastic een stuk lichter is dan karton en dus lager in kosten.

Waar kunt u op letten?

Waar u zelf op kunt letten bij het vervoeren van goederen is dat alles volgens de regels van Post NL of de postorderbedrijven is. Let op het maximum gewicht en de afmetingen. Voor het gebruik van de postzegels gelden ook regels.

Mocht een pakket niet gekanteld mogen worden of een brief niet gekreukt, schrijf dit dan op het omhulsel zodat de vervoerder ziet dat het bijvoorbeeld niet dubbelgevouwen mag worden.