AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Opbouwen van een voerstek

Het opbouwen van een goede voerstek is in de basis eenvoudig, maar in de praktijk halen veel vissers niet het maximale uit deze techniek om vis naar de stek te strekken en te houden. Het creëren van een veilige zone met voedsel waar ze over lange termijn voedsel kunnen opnemen en pas later een rig te dopeneren kan echter heel erg effectief zijn. In dit artikel enkele tips die je in de hengelsport winkel niet zomaar te horen of te lezen krijgt.

 

Een voerstek moet een plaats zijn waar de karper zich voldoende veilig wanen om te willen eten. Een stek kan dan wel interessant zijn om steeds overheen te cruisen maar als er niet gegeten wordt zal je ze ook niet vangen. Het creëren van deze veilige zone vraagt de nodige aandacht. Wanneer je een voerstek opbouwt op een plaats waar al heel veel gevist wordt, kan je de karper wel laten wennen aan jouw aas, maar de stek zal toch met argwaan bezocht worden. In dit geval is het vaak veel effectiever als je op een nabije plek deze voerstek aanmaakt. Uiteraard moet deze goed bevisbaar zijn, en je vislijn loopt bij voorkeur niet in een zone waar over het algemeen veel vis zwemt. De kans op lijnzwemmers is dan een stuk groter, met schrikreacties als gevolg.

 

Voor dat je start is het ook goed om eerst te bepalen over deze vrij nieuwe stek wel voldoende interessant is. Onderzoek naar het bodemverloop en de bodemstructuur is dan ook ontzettend belangrijk. Vis je op een water met veel zachte bodem, ga dan op zoek naar plaatsen waar de zachte bodem een heel stuk minder is, of nog beter hard is. Deze plaatsen kunnen ware karpermagneten zijn. Ook is het interessant als je de bodem kunt zien om hier aaskuilen te vinden. Dit zijn plaatsen waar op de bodem veel cirkelvormige patronen te zien zijn. Hier heeft vis de bodem omgewoeld om aas te vinden. Ideaal om op deze bekende plek voor de vis extra aas aan te bieden.

http://www.sportvisgigant.nl