AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Hoe digitalisering ons leven vergemakkelijkt

Hoe digitalisering ons leven vergemakkelijkt

Anno 2021 leven we in een digitale tijdperk waarin alleen het internet op de mobiele telefoon een grote rol speelt. Naast het feit  dat we door het internet op smartphones de hele dag bereikbaar zijn voor onze families, vrienden, kennissen en zelfs collega’s, heeft de digitalisering nog meer voordelen. En daar maken verschillende instellingen en bedrijven maar al te graag gebruik van. Steeds meer scholen, verzorgingshuizen en onder andere  huisartsenpraktijken maken gebruik van een aanwezigheid app. Dat is een applicatie die ervoor heeft gezorgd dat het niet meer nodig is om je bij de receptie of balie aan te melden. En dat heeft verschillende grote voordelen.

Minder absenties

Een app dat de aanwezigheid van scholieren netjes bijhoudt is voor het onderwijs ideaal om de hoeveelheid spijbelaars onder controle te krijgen. Scholen die de app niet gebruiken, werken op een minder effectieve manier om de afwezigheid van scholieren te noteren. Zo is een traditioneel boek waarin een absentielijst is opgenomen nog altijd  populair. En ook te laat briefjes en herstelmeldingen behoren nog steeds niet tot de verleden tijd voor veel scholen. Een groot nadeel daarvan is dat scholieren makkelijk misbruik maken van dat systeem. Bij een app aanwezigheid is het voor hen niet mogelijk om hun gemelde afwezigheid ongedaan te maken.

 

 Vermindert drukte

Niet alleen in het onderwijs maakt men gebruik van het nieuwe systeem.  Ook in verzorgingshuizen en bij bijvoorbeeld huisartsenpraktijk blijkt het erg effectief te werken. Bij de verzorgingshuizen weet het personeel door middel van de app voortaan hoeveel mensen zij op visite bij de ouderen kunnen verwachten. Op die manier is het voor hen makkelijk om het maximaal toegestane bezoek te handhaven. En voor de huisartsenpraktijken is het natuurlijk makkelijk omdat de receptie medewerkers op die manier aan andere werkzaamheden kunnen werken. Zij raken niet meer onnodig veel tijd kwijt aan het aanmelden van patiënten. Dat doet de app namelijk nu automatisch voor hen.

 

 

https://www.economy.nl/