AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Houten afrastering – Royal Fence

Ook een houten afrastering of omheining is te verkrijgen bij Royal Fence. Onze houten afrasteringen worden voornamelijk gebruikt voor de afscheiding van een erf, maar zijn ook uitermate geschikt als omheining van een groot stuk grond of een weide of weiland. 

Daarnaast kan onze houten afrastering natuurlijk voor nog veel meer doeleinden worden gebruikt zoals voor decoratie in uw tuin of bijvoorbeeld langs een oprijlaan of een omheining om dieren zoals schapen binnen te houden. 

Het rasterwerk wordt voornamelijk gemaakt van kastanje hout. Dit is een houtsoort dat uitermate geschikt is voor/tegen vocht en daarmee geschikt voor het klimaat dat we in Nederland hebben. 

Aangezien kastanje hout een erg hoge weersbestendigheid heeft, is het materiaal duurzaam en kan u járenlang plezier beleven van uw houten afrastering! 

Onderhoud 

Omdat een houten afrastering van kastanje hout wordt gemaakt en dit materiaal erg goed tegen vocht en het Nederlandse klimaat kan, is het niet nodig om het hout voor te behandelen. 

Lengte en hoogte 

Palen van kastanje voor uw houten afrastering zijn in verschillende lengtes leverbaar. Wij adviseren in ieder geval niet meer dan twee meter tussen twee palen aan te houden.  We beschikken over drie verschillende hoogtes, namelijk houten afrastering van 90 centimeter, houten afrastering van 105 centimeter en houten afrastering van 120 centimeter. Al deze houten afrasteringen worden geleverd op rollen van tien meter. 

Houd daarom ook rekening met de prijzen op onze website. De prijzen van de houten afrastering zijn gebaseerd op rollen van tien meter. 

Palen 

Om het rasterwerk te ondersteunen en vast te zetten wordt er natuurlijk gebruik gemaakt van palen. Deze palen zijn, net als de houten afrastering, gemaakt van kastanje.

Wanneer er wordt gekozen voor een hoogte van 90 centimeter voor de houten afrastering, werken we  met kastanje houten palen van 150 centimeter in hoogte. Wanneer er wordt gekozen voor een houten afrastering van 100 centimeter of voor een houten afrastering van 120 centimeter dan wordt er gebruik gemaakt van kastanje houten palen van 180 centimeter hoog. 

De palen waarvan gebruik zal worden gemaakt zijn geschilderd en de kop maat van deze palen is zo’n acht tot tien centimeter. 

Advies 

Ons advies is om de palen, waar de houten afrastering, aan vast wordt gezet, ietwat schuin te (laten) plaatsen. 

Dit houdt in dat, wanneer u van links naar rechts werkt, de palen met de bovenkant iets schuin naar rechts zouden moeten worden geplaatst.  Dit adviseren we om meer stevigheid te realiseren.

Voor meer informatie kunt u rustig onze website eens bezoeken.

https://www.royalfence.nl/assortiment/houten-afrastering/