AT webdesign
Image default
Industrie

Kunststof spuitgieten: een eindproduct op maat

Wilt u uw idee voor een kunststof product omzetten in realisatie? Dan kan de techniek van het kunststof spuitgieten u verder helpen. Deze methode is zeer interessant voor partijen die van kleine kunststof elementen een groot volume willen afnemen. U werkt vanuit uw eigen basis, idee en ontwerp. Uiteraard dient het ontwerp kwalitatief haalbaar te zijn, maar dankzij de veelzijdige matrijs heeft u daarvoor diverse mogelijkheden. Na afloop van het proces komt er direct een eindproduct van de band, welke eventueel kan worden afgewerkt met bedrukking of een speciale kleur. Deze techniek is snel en zeer efficiënt voor uw onderneming. Naber Plastics is één van de bedrijven die werkt met deze innovatieve techniek.

Van idee tot uitwerking met kunststof spuitgieten

Veel kleine kunststof elementen worden in vormen van massafabricage gemaakt en dat is ook direct de reden waarom spuitgieten zo aantrekkelijk is. Op deze productiemethode zit een lage marge en in de regel neemt uw voordeel toe op het moment dat u meer van dezelfde eenheid produceert. Heeft u een bepaald idee met betrekking tot de vormgeving van uw product, dan wordt dit verwerkt in de matrijs. Deze zorgt binnen het proces voor een schaalbare en technische realisatie. Om dit voor elkaar te krijgen werkt men met thermoplasten van kunststof. Deze zijn onder de juiste omstandigheden om te vormen naar de voor u gewenste uitwerking.

Kunststof spuitgieten in de praktijk

Alvorens u begint, kiest u voor een type kunststof dat past bij uw product. Dit kan bijvoorbeeld ABS, polycarboon of polystyreen zijn. Het zijn kunststofsoorten die onder hoge temperaturen plastisch worden en zo ‘kneedbaar’ zijn. Dit is essentieel in combinatie met de matrijs, welke zorgt voor de juiste vormen die passen bij uw ontwerp. De plastische kunststof begint uit te zetten in de matrijs en vormt hier uw daadwerkelijke product. Binnen dit volautomatische systeem kunt u eveneens nog gebruikmaken van een robot, welke kleine afwijkingen in de productie middels nabewerking kan herstellen. Een buitengewoon efficiënt systeem, zeker bij een volumineuze afname.

https://naberplastics.com/