AT webdesign
Image default
Industrie

Gebruik een zeefmachine om producten efficiënt te scheiden

Een zeefmachine kan in veel verschillende processen worden toegepast. Vaak gebruikt men hem om vloeistoffen van vaste stoffen te scheiden en om poeders en granulaten te sorteren. Aangezien een zeefmachine geen water nodig heeft en geen reststroom produceert, bespaart u aanzienlijk op uw kosten. Omdat hij tevens op het gebied van onderhoud weinig vergt, wordt hij steeds vaker ingezet. Bij PAJA Triltechniek bent u voor een dergelijke machine aan het juiste adres.

Het waarborgen van veiligheid, kwaliteit en concurrentiepositie

Een trilzeefmachine zet men veelal in alvorens een product in een proces verwerkt zal worden. Niet voor niets wordt hij ook wel aangeduid met ‘veiligheidszeef’. De machine is onder andere in staat om grove deeltjes uit een productstroom te filteren, een productstroom op te delen op basis van de zogenoemde korrelgrootte en stoffen en andere verontreinigingen te verwijderen. De machine helpt u zo de productveiligheid- en kwaliteit te waarborgen en zo een sterke positie binnen uw werkveld te behouden.

Het scheiden van producten op basis van korrelgrootte

De zeefmachine van PAJA Triltechniek is in staat om producten op basis van trillingen op korrelgrootte van elkaar te scheiden. Door de trillingen zal het materiaal dat groter is dan de maximale grenswaarde in de maaswijdte van het zeefdek blijven liggen. Het gezeefde materiaal dat aan de voorwaarden wat betreft grootte voldoet, valt erdoorheen en kan opgevangen worden. Er zijn verschillende typen machines verkrijgbaar die voor uiteenlopende toepassingen geschikt zijn.

Waar worden trilzeven ingezet?

Een zeefmachine wordt ook wel aangeduid met trilzeef, schudzeef, veiligheidszeef of controlezeef. De laatste twee benamingen geven duidelijk aan wat de bedoeling is van het inzetten van een dergelijke machine. De trilzeven zijn in staat hoge capaciteiten te verwerken waardoor uw productieproces ongehinderd door kan gaan. Veiligheidszeven worden onder andere gebruikt in de tuinbouw, groente- en fruitverwerkende industrie, melkindustrie, bierbrouwerijen en in de afvalwaterverwerking. Uiteraard zijn de zeven voor nog veel meer markten van waarde.

https://paja.nl/