AT webdesign
Image default
Dienstverlening

Laat uw haaruitval onderzoeken door de specialist

Heeft u overmatige haaruitval en is de oorzaak niet duidelijk? Dan kan uw huisarts u doorverwijzen naar een dermatoloog. Een dermatoloog is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van huidaandoeningen. Bij de dermatoloog worden de haarwortels aan een diepgaand onderzoek onderworpen. Met dit onderzoek wil de specialist zo snel mogelijk het probleem aanpakken. In dit artikel vertellen we u meer over het onderzoek wat u kunt laten doen.

Hoe verloopt het behandeltraject?

Tijdens het consult bij de dermatoloog wordt uw hoofdhuid uitvoerig bekeken. Als de dermatoloog het noodzakelijk acht, kan er een aanvullend bloedonderzoek plaatsvinden en een biopt van de hoofdhuid worden genomen. Nadat u voor een consult bent langs geweest, wordt er een vervolgafspraak gepland. Deze afspraak vindt plaats, zodra de onderzoeksuitslagen bekend zijn. Afhankelijk van de uitslagen wordt er een specifiek behandeltraject samengesteld, dat is afgestemd op uw situatie. Het behandeltraject verschilt per persoon. Als u acuut haarverlies hebt, kan de dermatoloog besluiten om het verloop af te wachten. Hierbij is spontaan herstel mogelijk. Daarnaast zijn er nog een aantal behandelingen mogelijk. In geval van onder meer Alopecia Areata, Lichen Planopilaris en Folliculitis Decalvans kan een langdurige behandeling met geneesmiddelen worden geadviseerd. Andere mensen hebben juist weer baat bij lasertherapie. Het is dus afhankelijk van de onderliggende oorzaak hoe het behandeltraject verloopt.

Laat een haaruitval preventieplan maken

Wilt u iets doen tegen uw haaruitval? Maak een afspraak door het formulier op de website van De Haarstichting in te vullen en laat de oorzaak van uw haaruitval onderzoeken. De Haarstichting werkt nauw samen met dermatologen en andere experts die gespecialiseerd zijn in haaruitval. Voordat u een afspraak maakt, is het belangrijk dat u een doorverwijzing heeft van uw huisarts. Mocht nu nog vragen hebben over dermatologen of de oorzaak van haaruitval, bekijk dan de FAQ pagina van De Haarstichting. Hier worden veel vragen voor u beantwoord.