Met de cursus keuren elektrisch gereedschap leert u in één dag hoe u elektrische apparaten moet keuren die binnen uw bedrijf worden gebruikt. Met deze cursus doet u kennis op die direct in de praktijk toepasbaar is. De veiligheid van gereedschap is erg belangrijk. Als u of uw personeel werkt met veilige apparaten is de kans op een bedrijfsongeval meteen een stuk kleiner en daarmee het risico op ernstig en soms blijvend letsel dat zelfs arbeidsongeschiktheid kan veroorzaken. Door de cursus keuren elektrisch gereedschap te volgen kunt u ervoor zorgen dat er altijd met goedgekeurde apparatuur wordt gewerkt binnen uw bedrijf.

Het keuren van elektrisch gereedschap volgens erkende normen

Bij het keuren van elektrisch gereedschap gaat het er niet alleen om te controleren of het netsnoer niet beschadigd is. Er zijn nog veel meer kenmerken waar u op moet letten. Deze staan vermeld in de officiële norm, de NEN 3140. Deze komt tijdens een cursus keuren elektrisch gereedschap uitgebreid aan de orde. Nadat deze wet als theoretische kennis is behandeld wordt het tijd om dit in de praktijk toe te passen. U kunt hiervoor uw eigen meegebrachte meetapparaat gebruiken, maar op de cursus zijn ook apparaten beschikbaar. Na de praktijktest bent u klaar om ook binnen uw eigen bedrijf op de voorgeschreven manier elektrisch gereedschap te meten en testen.

Zo schrijft u zich in voor de cursus voor het keuren van gereedschap

U kunt zich direct online inschrijven voor een cursus keuren elektrisch gereedschap bij Omega Training & Inspectie. Zij verzorgen deze cursus op diverse locaties in Nederland. U kunt dus een plaats uitzoeken die voor u dicht in de buurt of makkelijk bereikbaar is. De data en plaatsen vindt u op de website. De kosten voor de cursus bedragen 199 euro per persoon. U kunt ook informatie vragen voor het organiseren van een in company training als u een groepje medewerkers wilt laten scholen voor het keuren van gereedschap. Hiervoor wordt een op maat offerte gemaakt.

https://omegatraining.nl/