AT webdesign
Image default
Vakantie

Reizen is altijd een avontuur

Reizen is altijd een avontuur

We reizen wat af met z’n allen. Zelfs als er restricties gelden, zoeken we nog naar mogelijkheden om het avontuur aan te gaan. Al was het maar in onze eigen buurt of stad. Iedere reis is een avontuur. Elke dag weer. 

Op websites worden je de mooiste stranden getoond, de meest idyllische bossen en besneeuwde bergtoppen. Voeg daar een karakteristiek onderkomen aan toe en iedereen wil daar zijn, of toch niet?

Wie een dagje erop uit wil, een weekendje weg of een week of meer op reis wil, gaat veelal eerst online zoeken naar de leukste, mooiste en meest interessante bestemmingen. Dan tref je uiteraard geen beeld van files op snelwegen, rijen skiërs voor liften of volle stranden. Het ziet er allemaal even fraai en vooral rustig uit. 

Verdiep je in ervaringen van reizigers die je voor gingen

Reviews kunnen al een realistischer beeld geven van hoe de bestemming er werkelijk bij ligt, maar toplocaties van ‘horen zeggen’ lijken in veel gevallen toch het meest dicht bij de werkelijkheid te komen. Verdiep je, voordat je alle Old West tassen vol pakt, eerst in al die eerdere ervaringen van reizigers. Zelfs als het maar om een dagtrip gaat. 

Dan krijg je mogelijk te horen dat het heus druk kan zijn in het oude deel van de stad, maar dat er verderop eigenlijk een veel interessanter wijkje ligt, waar veel gezellige eetcaféetjes zijn. Om maar een voorbeeld te noemen. Of dat je beter, bij een nieuwe toilettas kopen, een groot formaat kunt aanschaffen omdat de sanitaire voorzieningen op de camping top zijn en je je in een spa waant. Alle lekkere crèmes en shampoos mee dus! 

Ga op zoek naar realistische reisverhalen

Check daarom ook eens andersoortige websites met niet zozeer reclameverhalen, maar realistische reisverhalen. Daar zijn er namelijk steeds meer van en ze bieden een eerlijk kijkje in de manier van reizen, de bestemmingen en de mogelijkheden om er echt iets moois en interessants van te maken. 

Wat je bovendien steeds vaker hoort is dat het reizen zelf het doel is, en niet zozeer de uiteindelijke bestemming. Mensen kiezen ook vaker niet zonder meer voor het vliegtuig, maar voor de trein of zelfs de fiets. Meer weten over een fietsreis naar China? Check Youtube of Netflix. 

Wandelend je eigen buurt ontdekken

Als we kunnen reizen, gaan we er ook voor. De mens is een reislustig type en eenmaal over de drempel en met de huissleutel opgeborgen in de sleutelhouder, start het ware avontuur. Er worden verre oorden verkend, maar ook dicht-bij-huis bestemmingen ontdekt. In dat laatste geval is wandelen een hit. Duurzaam, kosteloos en eveneens een avontuur voor wie zijn ogen en oren goed de kost geeft. 

Kortom; of je nu in je eigen buurt blijft of kiest voor een verre reis, het is altijd een avontuur. En avonturen kennen ups en downs. De plaatjes van reisorganisaties doen dit avontuur eigenlijk te kort. Er is meer te beleven voor wie van het echte reizen houdt. Onderweg naar China of de straatjes om de hoek.