AT webdesign
Image default
Bedrijven

Wat kunt u doen met de niet bruikbare apparaten op het kantoor?

Begint u last te krijgen van een overtollig IT apparatuur op de werkvloer en is deze apparatuur niet meer bruikbaar? Dan zal u vast naar oplossingen aan het zoeken zijn. Uiteindelijk wilt u de apparatuur van de werkvloer zien verdwijnen en wilt u daar zo weinig mogelijk voor doen. Dit is natuurlijk ideale situatie, maar is deze situatie ook mogelijk? Lees verder als u antwoord wilt op deze vraag en als u meer wilt weten over het afvoeren van oude niet beruikbare hardware.

Wanneer doe ik de apparaten weg?

Elk bedrijf gaat er wel een keer last van krijgen en dat is overtollig it apparatuur dat niet wordt gebruikt. Als de apparatuur nog bruikbaar is kunt u het laten opkopen, maar als de apparatuur kapot is en niet meer bruikbaar moet u er toch iets anders mee. Voordat we gaan kijken wat u kunt doen, is het eerst goed om te bepalen wanneer u tot actie overgaat. Er zijn bedrijven die eens in de zoveel jaar de apparaten wegdoen, maar er zijn ook bedrijven die elk apparaat zo snel mogelijk weg willen hebben. Wanneer is het nu een goed moment om de apparaten weg te doen. Eigenlijk is de tip om een tussenweg te zoeken. Probeer een ruimte in te richten op kantoor die niemand ziet en waar u bepaalde kapotte apparatuur op kunt bergen. Als u dat heeft is de tip om elk jaar de ruimte leeg te halen, en daar een vast moment voor te kiezen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Steeds meer bedrijven doen tegenwoordig aan MVO. Dit doen deze bedrijven omdat het goed voor het milieu is en goed voor de reputatie. Het is daarom voor uw bedrijf ook goed om te letten op de manier hoe u de oude apparaten wegdoet. Zo kunt u het beste kiezen voor IT-recycling. Hiervoor kiest u alleen als er totaal geen restwaarde meer zit in de producten. Bij IT-recycling worden grondstoffen, zoals koper en ijzer, teruggewonnen en gaan deze dus niet verloren. Elektronische apparaten bevatten veel schadelijke stoffen en door de IT-recycling uit te besteden weet u zeker dat deze stoffen zo min mogelijk vrij komen.

Voordelen van het laten recyclen

Eerder is al genoemd dat de recycling beter voor het milieu is vanwege de schadelijke stoffen, maar er zijn ook andere voordelen van het laten recyclen van uw IT door een professionele partij. U zult bij het uitbesteden wel wat geld kwijt zijn, maar u bent nauwelijks tijd en energie kwijt bij het wegdoen van de apparatuur. Veel partijen, zoals CTC IT Solutions, zorgen ervoor dat de apparatuur wordt opgehaald op locatie en veilig wordt gebracht naar de locatie waar het wordt gerecycled. U hoeft alleen een afspraak te maken en akkoord te gaan met het voorstel van de desbetreffende partij. De meeste parten hebben daarbij ook certificeringen en vergunningen die duidelijk maken dat het professioneel gebeurd. Een voordeel om niet te vergeten is dat de data die achtergebleven is op de apparaten wordt verwijderd door gevolgde richtlijnen waar u dan ook een certificaat van krijgt. Zo weet u zeker dat uw data niet op straat komt te liggen.

Waar moet u aan voldoen?

Bijna alle apparaten worden wel aangenomen door verschillende bedrijven, maar er zijn wel enkele punten waar u rekening mee moet houden. Zo komen bepaalde bedrijven pas langs om de apparaten op te halen als u een bepaald aantal van een product heeft. Computers, laptops, tablets en smartphones bijvoorbeeld worden pas opgehaald als u minimaal tien stuks hiervan hebt. Dit brengt ons terug op de eerste paragraaf waar werd gezegd dat u beter een vast moment elk jaar de apparatuur kan laten recyclen. Voor servers en routers en harde schijven geldt dit trouwens niet. In veel gevallen kunt u deze ook in enkele aantallen laten ophalen.