AT webdesign
Image default
Bedrijven

3 tips voor bewegwijzeringsborden binnen

Bewegwijzeringsborden worden in diverse situaties binnen toegepast. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de bewegwijzering in ziekenhuizen en doktersposten, maar ook in centraal stations, op vliegvelden en bijvoorbeeld in grotere uitgaansgelegenheden, zoals bioscopen. U kunt duidelijke bewegwijzeringsborden op maat laten maken, bijvoorbeeld bij SIGN-PARTNERS, waarbij u zelf uw wensen en eisen aan kunt geven. Waar moet u zoal aan denken bij het laten maken van bewegwijzeringsborden? Wij geven u graag een aantal tips.

 

1. Plaats geen vakjargon op de bewegwijzeringsborden

Veel bedrijven maken intern gebruik van bewegwijzeringsborden, voornamelijk om gasten, klanten, cliënten of patiënten naar de juiste locatie binnen het pand te verwijzen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat niet iedereen uw vakjargon begrijpt. Moeilijke termen kunnen beter worden vermeden op de borden. Het doel is natuurlijk dat iedereen goed begrijpt wat er op de borden staat.

 

2. Houd informatie zo kort mogelijk

Het is mogelijk om extra informatie te delen op een bewegwijzeringsbord. Hierbij is het wel aan te raden om deze informatie zo kort mogelijk te houden. Hoe langer u de informatie maakt, hoe kleiner de kans dat de lezer het ook daadwerkelijk onthoudt. Een teveel aan tekst op een bewegwijzeringsbord maakt het snel verwarrend, waardoor de boodschap niet zo duidelijk overkomt als u zou willen. Probeer de tekst altijd zo kort en zo helder mogelijk te houden.

 

3. Zorg voor een makkelijk leesbaar lettertype

Het lettertype is heel belangrijk. Kiest u voor een lettertype waarin een ‘e’ moeilijk te onderscheiden is van een ‘o’ of waarin een ‘s’ er bijna hetzelfde uitziet als een ‘5’? Dan kunnen mensen moeite hebben met het ontcijferen van de informatie op de bewegwijzeringsborden. Kies voor een lettertype dat voor iedereen, dus ook voor mensen die moeilijk lezen of slechtziend zijn, heel duidelijk is. Een professionele partij, zoals SIGN-PARTNERS, kan u uiteraard adviseren bij het maken van uw keuzes voor uw bewegwijzeringsborden binnen.

https://sign-partners.nl