AT webdesign
Image default
Bedrijven

Beginnen als verpleegster? Lees deze tips!

 

Je bent klaar met je opleiding en kunt aan de slag als verpleegster, gefeliciteerd! Je kunt gespecialiseerd zijn, maar je kunt ook op verschillende plekken aan de slag, denk hierbij aan een ziekenhuis, bejaardenhuis of op de eerste hulp. Je taken zullen natuurlijk kunnen variëren en geen een dag zal hetzelfde zijn. We kunnen je du zeker niet op alle voorbereiden maar hopelijk kun je met deze tips aan de slag!

1. Leer je mentor kennen

Je zult altijd geplaatst worden met een persoon die jou alles gaat leren. Leer deze persoon ook kennen, het is namelijk een hele belangrijke relatie. Een goede mentor kan je namelijk alles leren over je beroep en als jullie een goede relatie hebben zal dat ook gebeuren.

2. Stel vragen

Dit begint bij vragen stellen. Stel vragen over alles waar jullie mee bezig zijn en maak notities. Zorg dan ook dat je altijd een klein notitieboekje op zak hebt. Dit is niet alleen handig om kennis op te slaan maar ook om dingen te herinneren voor later op de dag. Vind een goede manier van communiceren met de mentor, en kijk eens of hij/zij zin heeft om eens een kop koffie te drinken buiten het werk.

3. Vind de beste schoenen

Je zult van te voren te horen krijgen wat voor soort schoenen je mag dragen, kijk naar je toekomstige collega’s en ga deze schoenen ook uitproberen! Wat zij dragen kan misschien niet de beste optie zijn voor jou. Je gaat lange dagen maken en veel lopen dus de schoenen moeten goed zitten. Als de schoenen niet goed zitten lijken de dagen een eeuwigheid en je gezondheid zal erop achteruit gaan.

Vraag je VOG aan

Nu je deze tips hebt gelezen ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan, natuurlijk moet je eerst nog een VOG aanvragen!

https://www.vognodig.nl/