AT webdesign
Image default
Industrie

Alles over de werking en toepassing van een tilt sensor

Een tilt sensor is een type apparaat dat een elektrisch signaal produceert. Dit signaal varieert aan de hand van een hoekbeweging. Het is een meetinstrument voor helling en kanteling dat binnen een bepaald bewegingsbereik meet. Hieruit wordt vervolgens een signaal gegenereerd. De sensor is onderdeel van een inclinometer, oftewel hellingmeter. De hoek van een bepaalde helling wordt gemeten met behulp van de zwaartekracht. De sensoren kunnen gebruikt worden in bijvoorbeeld de bouw, lucht- en scheepvaart.

Hoe werkt een tilt sensor?

Een elektrolytische tilt sensor is vaak een zeer klein voorwerp, niet groter dan een druif. Ondanks hun formaat spelen ze een grote rol in een hoop verschillende toepassingen. De sensor is niet duur, zeer betrouwbaar en erg nauwkeurig. Op basis van de richting van zwaartekracht kan het instrument verschillende hellingshoeken nauwkeurig meten. Deze metingen worden bij zowel negatieve hellingen, als positieve hellingen uitgevoerd. Dit houdt kort gezegd in dat het zowel om hellingen als dalingen kan gaan. Een tilt sensor is niet altijd elektrolytisch, maar kan ook mechanisch zijn of trillende draden bevatten. Een tilt sensor is zeer gevoelig, waarbij verandering ten opzichte van een verticaal oppervlak wordt gemeten. Deze meting hoeft niet per se op de grond te plaatsvinden. Kleine veranderingen kunnen zeer nauwkeurig gedetecteerd worden.

De toepassing en verkoop

Dit meetinstrument is zeer veelzijdig omdat het in allerlei toepassingen kan worden gebruikt. Ze worden gebruikt bij allerlei onderzoeken en metingen, zoals geologische metingen of onderzoeken. Daarnaast kunnen ze ook bij verschillende vormen van nivellering worden toegepast of bij bijvoorbeeld bouwvoertuigen. Denk hierbij aan een permanente plaatsing voor het monitoren van de stabiliteit van bepaalde constructies. DIS Sensors is een bedrijf dat een variërend aanbod aan tilt sensoren heeft. Deze zijn hoogwaardig en zeer nauwkeurig. Afhankelijk van de toepassing van de sensor wordt deze volledig aangepast aan uw wensen. Ze zijn betrouwbaar, eerlijk geprijsd en van zeer goede kwaliteit.

https://dis-sensors.com/nl