AT webdesign
Image default
Hobby en vrije tijd

Alles over magnetisch speelgoed: wat het is en waarom kinderen er dol op zijn

Magnetisch speelgoed is tegenwoordig een rage, kinderen van alle leeftijden vragen erom. Maar wat is het eigenlijk? En waarom is het zo populair? Lees verder voor meer informatie over magnetisch speelgoed en waarom kinderen er niet genoeg van kunnen krijgen.

 

Wat is magnetisch speelgoed?

Magnetisch speelgoed is precies wat het klinkt: Speelgoed dat magneten bevat. Het populairste type magnetisch speelgoed is een constructieset, die meestal wordt geleverd met een heleboel verschillende gevormde stukken die met elkaar kunnen worden verbonden met behulp van kleine magneten. Met deze sets kunnen allerlei bouwwerken worden gebouwd, van huizen en bruggen tot torens en beeldhouwwerken.

 

Welke andere soorten magnetisch speelgoed zijn er?

Behalve bouwsets zijn er ook allerlei andere soorten magnetisch speelgoed verkrijgbaar. Daartoe behoren puzzels, doolhoven, en zelfs enkele eenvoudige spelletjes. Wat ook de interesses van je kind zijn, er is vast wel magnetisch speelgoed dat het leuk zal vinden.

 

Waarom zijn ze zo populair?

Er zijn een paar redenen waarom kinderen (en volwassenen!) zo dol zijn op magnetische bouwsets. Ten eerste zijn ze erg leuk om mee te spelen. Er is iets eindeloos bevredigends aan het verbinden van twee stukken metaal met een magneet. Ten tweede zijn ze geweldig voor de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht en fijne motoriek. En ten derde kunnen er indrukwekkende bouwwerken mee worden gemaakt – vraag het maar aan een ouder die midden in de nacht op een verdwaald stuk metaal is gaan staan!

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van magnetisch speelgoed?

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het kopen van magnetisch speelgoed. Denk eerst aan de leeftijd van het kind dat met het speelgoed zal spelen. Sommige sets zijn heel eenvoudig en geschikt voor jongere kinderen, terwijl andere complexer zijn en beter geschikt voor oudere kinderen. Ten tweede, denk aan de grootte van de stukken. Sommige sets komen met kleine

 

Is magnetic speelgoed voor jongens of voor meiden?

Beide! Magnetisch speelgoed is populair bij zowel jongens als meisjes. In feite zijn ze een geweldige bezigheid voor kinderen van alle leeftijden om samen van te genieten.

 

Is magnetisch speelgoed er in verschillende kleuren?

Ja, de meeste sets worden geleverd met een reeks verschillend gekleurde stukken. Dit kan handig zijn als je een bepaald ontwerp of een bepaalde structuur probeert te maken.

 

 

 

Als je op zoek bent naar speelgoed dat zowel leuk als leerzaam is, kun je niet in de fout gaan met magnetic speelgoed. Zorg er wel voor dat je er een koopt die geschikt is voor de leeftijd van je kind, want sommige sets kunnen behoorlijk uitdagend (en frustrerend) zijn voor jongere kinderen. Geloof ons, je wilt niet degene zijn die verantwoordelijk is voor het weer in elkaar zetten van die stukken!

https://www.trendyspeelgoed.nl/