AT webdesign
Image default
Auto's en Motoren

Autoverzekering vergelijken; ook een aanrader voor oudere auto’s

Heb je recentelijk een occasion gekocht? Of rijd je al langere tijd in dezelfde auto rond? In beide gevallen is het aan te raden om jouw autoverzekering te vergelijken. Waarom? Omdat je hier een hoop geld mee kunt besparen. Dat is óók het geval als je in een oudere auto rijdt.

Zelfs als je een oudere auto rijdt, kun je maandelijks flink wat geld gaan besparen. Als je bijvoorbeeld maandelijks 15 euro weet te besparen, komt dit op jaarbasis uit op 180 euro. Dat is een toch leuke besparing, nietwaar? Maar, hoe kun je nou de autoverzekeringen met elkaar vergelijken? Daarover vind je hieronder enkele handige tips!

Tip 1: kies voor de juiste dekking

Wil je een nieuwe autoverzekering af gaan sluiten? Kijk dan goed naar de dekking. Als je een oudere auto rijdt, is het niet meer lonend om een WA Volledig casco verzekering af te sluiten. In dat geval betaal je eigenlijk téveel premie als je kijkt naar de dagwaarde van de auto.

Nee, in plaats daarvan kun je beter kiezen voor een WA verzekering of een WA beperkt verzekering. Heb je nou een hele speciale oudere auto? Dan kan het wel interessant zijn om een WA Volledig casco verzekering af te sluiten; een dergelijke auto heeft vaak immers ook een flinke waarde. 

Tip 2: kijk niet alleen naar het prijskaartje

Als je van autoverzekering wilt switchen, kijk je mogelijk direct naar een goedkope autoverzekering. Logisch, maar het advies is om je niet blind te starten op alleen het prijskaartje. De dekking en de voorwaarden van de verzekering moeten immers ook volledig naar wens zijn.

Hiermee hebben we direct het belang van goed vergelijken te pakken. Alleen als je op de juiste manier jouw autoverzekeringen kunt vergelijken, weet je de beste autoverzekering uit te kiezen. Indien deze autoverzekering goedkoper uitvalt, is dit ook nog eens een prima manier om geld te besparen!

Tip 3: let op extra kortingen

Heb je op dit moment bij één verzekeringsmaatschappij al meerdere verzekeringen lopen? Dan is het interessant om ook bij die verzekeringsmaatschappij te kijken naar een autoverzekering. In veel gevallen is het namelijk zo dat je een extra korting op jouw autoverzekering gaat/kan ontvangen. 

Juist door een dergelijke extra korting weet je nóg meer geld te besparen. Met het bespaarde geld kun je vervolgens iets leuks gaan doen! Je autoverzekering vergelijken met die van andere aanbieders kan je dus nog een leuke korting opleveren!