AT webdesign
Image default
Auto's en Motoren

Een disselkist: een onmisbaar item voor de aanhanger!

Een disselkist is een ideale manier om alle losse spullen van je aanhanger in op te bergen, met uiteraard de mogelijkheid om hem af te sluiten. Een aluminium disselkist is robuuster en zwaarder dan een kunststof disselbak. De keuze is afhankelijk van de materialen die je in de kist wil opbergen en welk budget je hebt. Disselkisten kun je in verschillende formaten bestellen in een aanhangeronderdelenshop.

Disselkist aanhanger

Een geschikte disselkist voor je aanhangwagen is zeer handig voor het opbergen van aanhangernetten, spanbanden en andere noodzakelijke accessoires. Er zijn verschillende soorten kisten verkrijgbaar, zoals onderbouwkisten die onder de laadruimte van je aanhangwagen worden gemonteerd en opbergkisten die in de laadbak worden gemonteerd. De meeste disselkisten zijn waterdicht en eenvoudig af te sluiten. De bak kan altijd worden afgesloten met een ingebouwd slot of hangslot. Zo kun je de spullen veilig opbergen en vervoeren.

Disselkist aanhanger: formaat en materiaal

Er zijn diverse factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een disselkist aanhanger, zoals de grootte, het materiaal en de montagemogelijkheden. Zoek je een bescheiden disselbak voor een kleine aanhangwagen of heb je een flinke disselkist nodig voor de caravan? Bij een aanhangeronderdelenshop kun je diverse soorten en maten disselkisten bestellen die aan de eisen voldoen.

Disselbakken bestaan uit hoogwaardig materiaal die weerbestendig zijn, zoals aluminium of kunststof. Deze materiaalsoorten zijn bijzonder duurzaam en beschermen je waardevolle spullen zelfs tijdens pittige weersomstandigheden. Bovendien zijn disselkisten uitgerust met sterke sloten en grendels, zodat je met een aanhanger veilig de weg op kunt gaan in het zekere besef dat je spullen goed en wel opgeborgen zijn.

Kunststof disselkist

Een prettig voordeel van een disselkist van kunststof is dat deze relatief licht is en daardoor geschikt is om te monteren als onderbouwkist. Een populaire onderbouw box is de Stabilo, die aan beide zijden voorzien is van een inham, waarmee de kist aan het chassis onder de aanhangwagen wordt bevestigd. De Stabilo disselkist heeft een geïntegreerd slot met een deksel dat het slot beschermt tegen water en vuil.

Aluminium disselkist

Het voordeel van aluminium disselbakken is dat ze roestvrij zijn en buitengewoon sterk. Hierdoor zijn het ideale opbergbakken voor gereedschap. Daarnaast hebben aluminium disselkisten doorgaans een slot of de optie om een hangslot te gebruiken. Dit betekent dat de aluminium disselbak degelijk afgesloten kan worden en je hierin bijvoorbeeld gereedschap of wielklemmen veilig kunt opbergen. Je kunt dit type opbergbox ook gebruiken op een vouwwagen of een boottrailer om je vakantiespullen in onder te brengen.