AT webdesign
Image default
Bedrijven

De Academie van Bouwkunst

Als je erg gepassioneerd bent over verschillende soorten architectuur en je hart klopt sneller als je denkt aan ruimtekunst. In dat geval is de opleiding Architectuur uitstekend geschikt voor jou. Deze masteropleiding volg je aan de gerenommeerde Academie van Bouwkunst in onze prachtige hoofdstad. Tijdens de opleiding neem je een kijkje in de fascinerende wereld van architecten. Overigens is Amsterdam dé geschikte stad, aangezien het stikt van de historische panden en veel meer ruimtekunst. Dat betekent dat je een hoop wat in jouw studieboeken staat, in het echt kan tegenkomen. Deze opleiding is overigens niet voor iedereen geschikt. Architecten hebben een geheel unieke denkwijze. Een goede architect kiest voor zichzelf, drukt een duidelijke stempel en komt op voor datgene wat hij of zij van belang acht. Twijfel je, dan kun je altijd contact opnemen met de academie om een meeloopdag in te plannen.

Online alvast een kijkje nemen

Het is wellicht handig om alvast online te zoeken naar bijvoorbeeld een architect Amsterdam, zodat je enigszins een idee krijgt van wat het werk inhoudt. Vaak zoeken bureaus ook studenten die op zoek zijn naar een bijbaantje. Wat ondersteunend werk bij een architect Amsterdam, kan handig zijn als student zijnde. Je combineert je studie dan met werk en kunt alles wat je leert meteen toepassen. Bovendien is het belangrijk om je netwerk alvast te laten groeien. Dit lukt alleen als je al bij een architect werkt. Overigens kun je na je afstuderen van alles doen voor de opleiding. De opleiding is namelijk super specifiek en iedereen kent elkaar. Dit is bij een studie als Criminologie bijvoorbeeld heel anders. Je start daar met ongelooflijk veel eerstejaarsstudenten waarvan het grootste gedeelte afhaakt na studiejaar 1.

Jouw toegangsticket

Weet je zeker dat je deze opleiding zou willen volgen, dan zijn er een aantal manieren om toegelaten te worden. Zo kun je na een bachelor- of masteropleiding toegang krijgen, mits deze opleidingen aansluiten op deze master. Je kunt tevens toegelaten worden als je een andere vooropleiding hebt genoten. Relevante werkervaring is dan wel essentieel. Tot slot kan een buitenlandse bachelor- en/of masteropleiding ook je toegangsticket zijn.