AT webdesign
Image default
Bedrijven

Kies voor extra daglicht met een vergunningsvrije dakkapel

Bent u op zoek naar een vergunningsvrije dakkapel waarmee u maximaal daglicht binnen laat? Dan sluit de BASkapel precies bij uw beide wensen aan. Deze dakkapel wijkt af van de reguliere dakkapel doordat de ramen niet verticaal maar schuin geplaatst worden in de uitbouw. Hierdoor combineert de BASkapel de optimale lichtinval van een dakraam met de extra ruimte die verkregen wordt uit de aanbouw van een dakkapel. Door het unieke ontwerp van de BASkapel kan deze bovendien in veel Nederlandse gemeenten zonder omgevingsvergunning geplaatst worden.

Controle via de gemeente: wel of geen vergunningsvrije dakkapel?

Sinds oktober 2010 is het dankzij veranderingen in de wetgeving met betrekking tot dakkapellen mogelijk om vergunningsvrij uw woning uit te bouwen met een dakkapel. Voorwaarde is wel dat het bouwwerk niet meer dan 60 centimeter boven uw dakvlak komt uit te steken. Daarbij is het verstandig altijd via uw eigen gemeente te controleren of er aanvullende voorwaarden van toepassing zijn binnen uw gemeente. Vaak kan dit al via de website van de gemeente zelf aan de hand van een online vergunningschecker. Ook gelden er andere voorwaarden wanneer u bijvoorbeeld woonachtig bent in een monumentaal pand of een woning die valt binnen een beschermd stads- of dorpsgezicht binnen uw gemeente. 

Een vergunningsvrije dakkapel naar BASkapel ontwerp

Door het speciale ontwerp van de BASkapel met schuine dakvensters kan deze kapel heel vaak zonder vergunning aangebouwd worden. U hebt hierbij de keuze uit diverse maten, zodat er altijd een BASkapel is die aansluit bij uw woonwensen. De vensters is deze dakkapel zijn van hoogwaardige kwaliteit en afkomstig van het merk VELUX. Dit maakt het mogelijk om uw ramen helemaal naar wens te stijlen met het grote aanbod aan VELUX zonwering en raamdecoratie. Zo hebt u met een BASkapel een veelzijdig product in handen, waarbij u optimaal inspeelt op het daglicht en ook nog eens kosten bespaart doordat u in veel gevallen geen omgevingsvergunning hoeft aan te vragen.

https://www.baskapel.nl