AT webdesign
Image default
Dieren

De christelijke zorgboerderij in Barneveld helpt de kwaliteit van leven verhogen

Zorgboerderijen zijn boerderijen die ook dagbesteding aanbieden aan personen met dementie of psychiatrische problematiek. Behalve volwassenen en ouderen zijn tevens jongeren er welkom. Ook de christelijke zorgboerderij in Barneveld weet eenieder van hen een veilige plek te bieden. De zorgboerderij stimuleert, maar biedt tegelijkertijd veiligheid. Er bestaat een ruime diversiteit aan werkzaamheden, er wordt samen koffie gedronken en spelletjes gespeeld en ouderen kunnen bijbellezen en psalmen zingen. De christelijke zorgboerderij van Barneveld, Veehouderij Groot Kootwijk, heeft een reformatorische grondslag.

Erkende en gekwalificeerde zorgboerderij

De zorgboerderij, die in Barneveld en nabij Voorthuizen, Lunteren en Kootwijkerbroek is gelegen, biedt dagbesteding en begeleiding aan kinderen, jongeren en ouderen. Voor kinderen bestaat er gedurende sommige weekenden en vakanties de mogelijkheid om te blijven logeren. Dit ontzorgt ook de mantelzorgers. Op de christelijke boerderij in Barneveld worden tal van activiteiten georganiseerd. Er is sprake van een christelijk milieu en de boerderij is lid van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Veehouderij Groot Kootwijk is aangesloten bij coöperatie Boer & Zorg en beschikt over het kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw & Zorg.

Dagbesteding voor ouderen

Bent u op zoek naar dagbesteding voor uzelf of een naaste, dan bent u bij de christelijke zorgboerderij in Barneveld aan het juiste adres. U kunt rekenen op een team dat te allen tijde een luisterend oor biedt. Voor ouderen bestaan er mogelijkheden als bijbellezen en het zingen van psalmen, gezamenlijk eten en koffie drinken, spelletjes spelen en werkzaamheden die betrekking hebben op fruit, groenten en de op de boerderij aanwezige dieren.

Dagbesteding voor kinderen en jongeren

Ook de jeugd kan meerdere malen per week terecht op deze christelijke zorgboerderij in Barneveld, vlak bij Voorthuizen, Lunteren en Kootwijkerbroek. De kinderen kunnen in de speelweide of op de natuurplas spelen, of met hun handen bezig zijn tijdens klusjes op het land van de boer. Vaak is er hulp nodig bij het voeren van de boerderijdieren, maar ook de moestuin verdient regelmatig aandacht.