AT webdesign
Image default
Internet marketing

Een nieuwe website nodig? Schakel een webdesigner in

Ben jij toe aan een nieuwe website, maar kun je dit niet zelf? Dan is het verstandig dit uit te besteden aan een marketingbureau. Zo kun je bijvoorbeeld een Website op maat door Telstar Web laten maken. Zo weet je niet alleen zeker dat het aan alle richtlijnen voldoet, maar weet je ook zeker dat overal aan wordt gedacht. Waarom zelf het wiel opnieuw uitvinden, terwijl dit helemaal niet nodig is. Een marketingbureau weet namelijk als geen ander hoe belangrijk bepaald aspecten zijn. Wanneer je namelijk naar bijvoorbeeld de grootste webshops van ons land kijkt, dan hebben deze allemaal één ding met elkaar gemeen en dat is de manier waarop deze zijn opgebouwd. Om ervoor te zorgen dat ook jij een perfecte website krijgt, die niet alleen voldoet aan al je wensen, maar ook zorgt voor extra omzet, is het goed te weten hoe een bureau eigenlijk te werk gaat.

Het gesprek

In het eerste gesprek tussen de klant en de webdesigner worden de wensen en doelen van de website besproken. Hierbij wordt ook gekeken naar de doelgroep en de huisstijl van het bedrijf. Op basis hiervan kan de webdesigner een plan maken en de eerste voorzichtige stappen zetten naar een prachtig ontwerp.

Planning en ontwerp

Nadat de doelen van de website zijn besproken, wordt er een planning gemaakt. Hierbij wordt er gekeken naar de benodigde tijd en middelen om de website te ontwerpen en te bouwen. Ook worden de kosten en eventuele deadlines besproken. Vervolgens begint het ontwerpen van de website. Hierbij wordt er gekeken naar de functionaliteiten, de indeling en de uitstraling van de website. De webdesigner zal een aantal ontwerpen maken, waarbij de klant kan aangeven wat hij wel en niet mooi vind. Op deze manier kan er vroegtijdig worden bijgestuurd en voorkom je dat je aan het eind met een ontevreden klant zit.

Ontwikkelen van de website

Nadat het ontwerp is goedgekeurd, begint de ontwikkeling van de website. Hierbij wordt de website gebouwd en worden de verschillende functionaliteiten toegevoegd. Ook wordt er gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid en de vindbaarheid van de website. Op deze manier zal eerst het ‘frame’ worden gebouwd en vervolgens de website tot in detail worden afgemaakt.

Het opleveren

Nadat de website is gebouwd en getest, wordt deze opgeleverd aan de klant. De klant kan de website bekijken en eventuele aanpassingen doorgeven. Na de oplevering zal de webdesigner ook nog enige tijd beschikbaar zijn voor ondersteuning en onderhoud van de website. Maak hier dan dus ook gretig gebruik van.