AT webdesign
Image default
Bedrijven

Het toepassen van mozaïek tegels in je omgeving

Al honderden jaren wordt mozaïek gebruikt in verschillende soorten bouwwerken. Grieken gebruikte mozaïek als decoratie in grote troonruimtes, musea en andere belangrijke gebouwen. Romeinen gebruikte de tegels vooral in badhuizen , sauna’s en vila’s. Hier werd rijkelijk gebruik gemaakt van mozaïek en dit was dan ook zeer goed terug te zien binnen de bouwwerken. Tegenwoordig is het gebruik van mozaïek ook nog erg aanwezig en wordt het bijna overal toegepast. Deze blog gaat hierover meer uitleg geven en ook worden enkele moderne toepassingen van mozaïek als voorbeeld gebruikt.

Het toepassen van mozaïek

Tegenwoordig vind je mozaïek tegels vooral op badkamers. Hier zie je in veel gevallen dat muren worden versierd met verschillende kleuren tegels en vaker is dit ook in bepaalde vormen. Gebruik van deze tegels geeft een speciale sfeer af en zorgt ervoor dat alle aandacht naar de tegels wordt getrokken. In veel gevallen heeft mozaïek dus vooral een fucntie op het gebied van versiering van muren en creatie van sfeer. Er zijn ook enkele gevallen waar de tegels worden gebruik voor andere doeleinden.

Mozaïek is meer dan alleen versiering

Zwembaden en sauna’s maken nog steeds volop gebruik van mozaïek tegels. In de eerste instantie zou je denken dat dit alleen gedaan wordt als versiering. Dat is echter niet waar want zwembaden en sauna’s passen mozaïek tegels voor andere redenen toe. Het schoonmaken van tegels is een van de redenen omdat mozaïek tegels makkelijker zijn schoon te krijgen dan grote tegels. Niet alleen de spleten zijn hierin makkelijker schoon te krijgen , ook de tegels zelf kunnen beter schoongemaakt worden en zijn daardoor beter geschikt voor grote schoonmaakapparaten. Een laatste reden is dat bezoekers aangeven dat deze soort tegels beter voelen aan de handen en voeten en daardoor als prettiger worden ervaren. Het wordt daarom met hygïenische doeleinden aangeraden om gebruik te maken van mozaïek in zwembaden of sauna’s 

 

https://www.topmozaiek24.nl/