AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Het voorkomen van houtwormen

Als je te maken krijgt met houtworm dan kan je hier veel last van ondervinden. In eerste instantie lijken het wellicht onschuldige wormpjes en toch kunnen ze veel schade aanrichten. De naam van het beestje zegt het eigenlijk, dol op hout. Hierdoor kan eigenlijk alles wat van hout is interessant zijn voor deze worm.

Houtwormen aanpakken

Veel mensen zien niet in dat een kleine worm voor veel overlast kan zorgen, het is dan ook niet gek dat de meeste mensen er niks op uit doen wanneer ze een houtworm zien. Wanneer je te maken hebt met houtwormen kan je er toch achter komen dat ze in eerste instantie meer schade aan kunnen richten dan dat je had gedacht. Zo kunnen deze kleine beestjes bijvoorbeeld erg veel schade aanrichten aan meubels en houtwerken in je huis. Heb jij bijvoorbeeld op zolder een draagbalk van hout die door houtwormen volledig is uitgegeten dan is de kans groot dat na verloop van tijd deze balk begint af te brokkelen en je huis niet meer stabiel is. Tuurlijk zal er bij z’n balk behoorlijk wat tijd overheen gaan en dit zal dan ook een aantal jaar gaan kosten. Daarnaast is de kans klein dat ze zo’n balk onder handen nemen aangezien deze in de meeste gevallen goed is behandeld om houtwormen tegen te gaan.

Voorkomen of bestrijden

Het is natuurlijk altijd verstandig om een probleem te voorkomen dan het uiteindelijk te gaan bestrijden. Maar is dit eigenlijk mogelijk wanneer het gaat om houtwormen?  Dit is zeker mogelijk met betrekking tot houtwormen. Er zijn genoeg producten om houtwormen te bestrijden en daarnaast is het mogelijk bijvoorbeeld meubels van tevoren te behandelen en hierdoor voorkom je dus ook dat houtwormen meubels kapot gaan maken. Er zijn behoorlijk wat dingen waar je rekening mee kan houden als je houtwormen tegen wilt gaan. Toch is dit per huishouden verschillend en de kans is ook groter dat de houtworm in oudere meubels gaat zitten. Deze meubels of werken die je bijvoorbeeld in de schuur hebt staan gaan er in de meeste gevallen eerder aan dan de meubels die je net nieuw uit te verpakking hebt gehaald. 

https://www.ongediertewinkel.nl/