AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Uw zwenkkraan keuren

Is uw zwenkkraan weer toe aan zijn jaarlijkse keuring? Laat dat dan doen door een gecertificeerde EKH-keurmeester. Met een keuring door een van onze EKH leden, bent u verzekerd van een adequate keuring. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid tijdens het werken en kunt u weer aan de slag. 

Veilig werken met een zwenkkraan

Een zwenkkraan wordt voornamelijk in magazijnen gebruikt bij het laden en lossen. Met deze kraan kunnen materialen namelijk snel en veilig worden opgepakt en verplaatst. Het blijft hierbij wel belangrijk om op te blijven letten en veilig te werken. Om die reden raden wij bij de EKH aan om uw zwenkkraan door een professional te laten keuren. Ook wanneer er een ingrijpende reparatie is geweest of wanneer u een nieuwe zwenkkraan aanschaft is het belangrijk om een keuring te laten doen. Dit staat los van de standaard jaarlijkse keuring. Is de kraan helemaal gekeurd en beproefd, dan wordt deze gecertificeerd en voorzien van een gekleurde datumsticker. Op die manier ziet u snel wanneer de kraan is gekeurd en wanneer het tijd is voor een nieuwe keuring. 

EKH-keuring

Tijdens de keuring van een zwenkkraan worden ook alle aan de kraan verbonden takels gecontroleerd en beoordeeld. Staalkabels en kettingen worden nagelopen door de keurmeester en de kraan wordt beproefd met gewicht. Tot slot wordt de elektrische installatie gecontroleerd en wordt alles gerapporteerd. Onze leden doen dit alles in naleving van de officiële regels en voorschriften. Deze werkvoorschriften zijn door de EKH opgesteld en garanderen veiligheid. Deze voorschriften zijn daarnaast nog aangevuld met nadere eisen die zijn gebaseerd op specifieke kennis en ervaring binnen het werkgebied. 

EKH-lid of keurmeester worden

Wilt u ook lid worden van de EKH of een gecertificeerde keurmeester worden? Meldt u dan aan bij de EKH. Op onze website vindt u nog veel meer informatie over de cursussen en trainingen die wij aanbieden. Na de opleiding tot keurmeester wordt er elke vijf jaar een hercertificatie gevraagd en zijn er verschillende terugkomdagen voor bijscholing. Alles om veilig te kunnen blijven werken met hijs- en hefgereedschappen. Kijk voor meer informatie op onze website.