AT webdesign
Image default
Bedrijven

Hints om een website aantrekkelijker te maken

De eerste indruk is blijvend. Niet alleen een fysieke winkel moet aantrekkelijk en vriendelijk zijn voor klanten, maar ook een website. De website waarop je nu zit is aantrekkelijk genoeg, want anders was je niet bezig dit artikel te lezen toch? Maar er zijn voldoende slechte website te vinden op het internet. Er zijn ook websites die er mooi uitzien, maar niet de gevraagde informatie doorgeven aan de lezers. Goede websites laatj e maken door Every day. Via deze link reclamebureau Antwerpen vind je een aantal tips over hoe je een website aantrekkelijk en gebruikersvriendelijk kan maken zodat je een hogere betrokkenheid creeert.

4 hints om je website aantrekkelijk te maken

1. Ontwerp en kleur

De eerste stap om een website visueel aantrekkelijk te maken, zijn de kleuren waarmee je deze ontwerpt. Kleuren vallen direct op! Kleur springt in het oog en zorgt voor een directe communicatie laag. Zelfs voordat de bewuste geest is gaan denken, heeft het onderbewustzijn al beoordeeld of iets interessant is of niet. Puur op basis van kleuren. Onze hersenen zijn zintuiglijke machines. Let dus goed op het kleurgebruik van je website en laat je adviseren door een specialist.

2. Website lettertype

Hou je nog steeds vast aan de conventionele lettertypen en sjablonen? Het is tijd voor iets nieuws. Probeer de gloednieuwe reeks lettertypen die beschikbaar zijn bij Google Web-lettertypen. De tekengrootte en stijl moeten zodanig zijn dat ze leesbaar zijn en passen bij de identiteit van je bedrijf. Lettertype bepaald zeker ook de algemene uitstraling van je website.

3. Voeg alleen noodzakelijke elementen toe

Voeg elementen of onderwerpen toe die waarde toevoegen aan jouw site. Bij het ontwerpen ben je snel geneigd om veel elementen toe te voegen aan je pagina.  Dit kan ertoe leiden dat jouw website rommelig wordt. Het andere probleem is dat als bepaalde elementen geen doel hebben op je website,  dit de lezers in verwarring kan brengen. Vervolgens daalt ook je conversiepercentage aanzienlijk. Elk element op jouw site moet een doel hebben. Creëer elementen die functioneel zijn en de gebruikerservaring verbeteren.

4. Pas het template aan

Er zijn heel veel standaard templates om uit te kiezen. Ongeacht het doel of de niche van jouw website, er zal zeker een template zijn dat aan jouw behoeften voldoet. Maar het probleem is dat deze speurtocht naar een goed template ook gedaan kan worden door je concurrent. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je beide hetzelfde template gebruikt. Gelukkig zijn er heel veel templates die aanpasbaar zijn en die je dus naar eigen smaak verder in kan richten. Je kunt dit meestal zelf doen, maar het is zeker te adviseren om de hulp in te schakelen van een specialist.