AT webdesign
Image default
Internet

Hoe u een Domeinnaam Controleert?

 Ten eerste is het essentieel dat u uw domeinnaam regelmatig controleert om er zeker van te zijn dat deze nog steeds uw bedrijf of bedrijf vertegenwoordigt. De beste manier om uw nieuwe URL te controleren, is door naar de WHOIS-website te gaan en de domeinnaam in te typen die u graag zou willen zien. U krijgt een lijst met servers en andere informatie die aan de naam is gekoppeld. U kunt deze lijst vervolgens bekijken om erachter te komen wat andere bedrijven gebruiken voor hun URL. Er zijn enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het controleren van hun domeinnamen; daarom moet u altijd dubbel controleren om er zeker van te zijn dat het nauwkeurig weergeeft wat u probeert te zeggen. 

Als het gaat om het controleren van uw domeinnamen op beschikbaarheid, zijn er eigenlijk verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Allereerst kunt u uw favoriete zoekmachine uitproberen. Typ de naam tussen aanhalingstekens en kijk wat er verschijnt. Dit zal u vertellen of er bedrijven of organisaties zijn die de domeinnaam die u probeert te bemachtigen, hebben overgenomen en bezig zijn deze te registreren of over te dragen aan een andere registrar. 

Een andere manier waarop u de beschikbaarheid van uw naam kunt controleren, is door naar de officiële website van EIGEN DOMEIN te gaan en de beschikbaarheid van de naam te controleren voor de naam die u probeert te registreren. Daar kunt u zien of het beschikbaar is of niet. Houd er rekening mee dat u, zelfs als dat het geval is, deze mogelijk nog moet registreren of moet overdragen voordat u de naam officieel kunt gebruiken.

Dit geldt vooral als er variaties op uw naam zijn die anderen misschien willen. 

De derde manier waarop u de beschikbaarheid van uw domeinnaam kunt controleren, is door iemand anders die de naam heeft waarnaar u op zoek is, te vragen of zij de domeinnaam hebben waarnaar u op zoek bent. Als ze u geen antwoord kunnen geven voor een bepaalde naam die u zoekt, moet u mogelijk de beschikbaarheid van de naam bij andere registrars controleren.  

De beschikbaarheid van uw domeinnaam hangt af van veel verschillende factoren.

Als u probeert een lange naam te krijgen, heeft u mogelijk meer moeite om die te krijgen dan kortere namen. Als u bovendien een naam probeert die op de een of andere manier speciaal is, zoals een officieel klinkende naam, heeft u wellicht nog meer moeite om de naam veilig te stellen. Zolang u bereid bent een beetje tijd te besteden aan onderzoek en controle, zou u een naam moeten kunnen bemachtigen voordat u er geld aan uitgeeft. Als u geen naam kunt krijgen die u zoekt, moet u de registratie van de naam eenvoudig kunnen verlengen, zodat u nog steeds het recht heeft om deze te gebruiken.