AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Kleine badkamer inrichten tips

De meeste mensen hebben een vrij kleine badkamer. Daar is niet mis mee. Als je alles nodig hebt is een kleine badkamer helemaal niet gek. Je kunt ruimtes alleen wel groter laten lijken met bepaalde slimme trucs. Een ruim ogende badkamer ziet er ook veel mooier uit. Hoe maak je de badkamer nou groter zonder dat het oppervlakte of de hoogte hoger wordt?

Het eerste waar je aan moet denken is de kleuren die je gaat gebruiken in de badkamer. Als je een ruimte groter wilt laten lijken moet je lichte kleuren gebruiken. Hoe lichter, hoe beter. Als je toch liever donkere kleuren wilt kun je beter donkere details gebruiken in plaats van donkere tegels of vloeren. Ook bij de vloer moet je lichte kleuren gebruiken. Verder moet je grote tegels gebruiken. Dit hlept ook bij het tegels schoonmaken, aangezien het een stuk makkelijker is dan met kleine tegeltjes. Neem wel een lichte kleur met een matte kleur. Glanzend geeft juist weer onrust in de badkamer en dat wil je niet. Voegen schoonmaken is bij grotere tegels ook een stuk makkelijker dan anders. Als je een douche neemt moet je een doorzichtige wand nemen. Dit maakt de badkamer optisch ook groter. Misschien wil je dit liever niet vanwege de privacy maar het werkt wel. Je kunt ook een band op de wand plaatsen voor een beetje privacy.

Je wilt verder ook wat meubels plaatsen. Zorg er voor dat de meubels zweven. Dit zorgt ook voor meer ruimte in de badkamer. Kies ook meubels met lichte kleuren. Zorg ook voor kastjes die weinig ruimte in beslag nemen. Misschien heb je wel opbergkastjes die je een beetje kan verbergen zodat het weinig ruimte in beslag neemt optisch gezien. Zorg er ook voor dat er voldoende daglicht binnen kan komen. Een groot raam of veel spiegels kunnen daar goed bij helpen.

https://www.voegxpert.nl/