AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Een toegangscontrolesysteem voor uw bedrijf

Toegangscontrolesystemen worden overal ter wereld steeds meer toegepast. Ze hebben namelijk, ten opzichte van oudere systemen zoals sloten, veel voordelen. Om u te helpen bij het kiezen van een nieuw toegangscontrolesysteem voor uw bedrijf geven we hieronder wat criteria die u mogelijk kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Met name zullen we voordelen noemen van moderne toegangscontrolesystemen.

 

Installatiekosten

Een voordeel van moderne toegangscontrolesystemen zijn de installatiekosten. Deze zijn over het algemeen namelijk een stuk lager dan de installatiekosten van oudere systemen. Bijkomstig is dat moderne toegangscontrolesystemen vaak bovenop een huidig systeem geïnstalleerd kunnen worden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale technieken die bovenop een normaal slot gezet kunnen worden en er voor zorgen dat het slot elektronisch geopend en gesloten kan worden.

 

Toegangsbeheer

Een van de voornaamste voordelen van moderne toegangscontrolesystemen is de mate van controle die kan worden uitgeoefend over wie wel en niet ergens naar binnen mag op welk moment van de dag. Voorheen was dit niet te regelen en kon iedereen met een sleutel op elk moment naar binnen of buiten gaan. Met gebruik van het toegangsbeheer kan men hier invloed over uitoefenen. Daar naast kan precies bekeken worden op welk moment mensen ergens naar binnen proberen te gaan.

 

Fraudegevoeligheid

Een voordeel van dit soort systemen is de lage fraudegevoeligheid. Dit hangt samen met het vorige voordeel van toegangsbeheer. De sleutels of codes die gebruikt worden om binnen te komen bij een toegangscontrolesysteem zijn veel lastiger na te maken dan die van oudere systemen als een slot. Bij een slot bijvoorbeeld kon iemand gewoon de sleutel meenemen, die kopiëren en dan op elk moment binnenkomen. In theorie is dit nog steeds mogelijk bij moderne toegangscontrolesystemen maar een heel stuk lastiger. Daar komt namelijk heel wat techniek bij kijken. Zelfs wanneer dit iemand zou lukken houdt het toegangscontrolesysteem een logboek bij waarin precies bekeken kan worden wie wanneer binnenkomt. Helemaal niet fraudegevoelig dus.

 

https://arendbeveiliging.nl/