AT webdesign
Image default
Bedrijven

Verschillende ict vacatures die bij jou passen

Heb je een technische studie afgerond, of heb je een opleiding voor programmeren gedaan? Dan kan je werk zoeken in de IT sector! Maar wat voor banen vallen nu precies binnen deze sector? De reikwijdte is namelijk erg groot, dus het is voor velen vaak onduidelijk wat ze exact kunnen verwachten. Hieronder vind je de duidelijkheid die je nodig hebt, zodat jij dé ict vacatures kunt vinden die het best bij jou past.

Werken met hardware

De branche van IT, ofwel informatietechnologie, wordt vaak onderverdeeld in drie categorieën. De eerste hiervan is hardware. Hierbij houd je je bezig met de fysieke onderdelen van een computer, zoals de chips, de kabels, andere modules, etc. Dit is in zichzelf ook zeker geen kleinschalig vakgebied, aangezien je meerdere specialisaties hebt. Zo kan je bijvoorbeeld kijken door de ict vacatures van ASML voor het maken van chip-productie machines, of vacatures van Coolblue om computers in elkaar te zetten.

Programmeren met software

Hardware kan niet zomaar werken. Hiervoor is software nodig die het vertelt wat het moet doen. Dit is meestal in de vorm van code die is geprogrammeerd. Dit kan in meerdere zogenaamde programmeertalen, zoals Java, JavaScript, C#, etc. Door deze talen te gebruiken kan je meerdere dingen maken, zoals websites, apps en games. Bij het beroep ben je dus bezig met het schrijven van code, maar ook met het ontwerpen van codestructuren en het testen van de programmatuur.

Overige IT-diensten

Niet alles in de IT-sector gaat over het maken of implementeren van hardware of software, maar ook over het gebruik ervan. Deze beroepen gebruiken dus de programma’s die al geschreven zijn om hun werk te doen. Denk hierbij aan beroepen als data analist of ethisch hacker. Ook het bieden van technische ondersteuning aan hulpbehoevenden valt onder de sector IT.

https://www.ictvacatures.me/