AT webdesign
Image default
Bedrijven

Bedrijfskleding bedrukken of borduren? Wat kiest u?

Wil je graag weten wat het verschil is tussen bedrukken en borduren? En welke mogelijkheden er zijn? Lees dan snel verder!

Wat is het verschil tussen bedrukken en borduren? Kort uitgelegd: Bedrukken houdt in dat een logo of andere tekst wordt bedrukt doormiddel van hitte op de bedrijfskleding. Borduren daarentegen wordt gedaan doormiddel van naald en draad.

Kleding bedrukken

Vaak zien we dat er gekozen wordt om kleding te bedrukken. Dit komt omdat de mogelijkheden eindeloos zijn op het gebied van bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding, softshell jassen en t-shirts. Bij het bedrukken van kleding wordt er door middel van een hittepers een stuk tekst, logo of afbeelding op het textiel geperst. Hierdoor blijft het logo of de afbeelding goed op kleding zitten en kan zeker tot wel 2 jaar mee gaan. Maar let wel op, dit is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal wasbeurten. We gaan er hierbij vanuit dat het bedrukte kledingstuk 1 keer per week de was in gaat.

Sportkleding, zoals trainingspakken worden over het algemeen vaker gewassen. Toch wordt door professionals geadviseerd om te kiezen voor een het bedrukken van een logo en niet voor het borduren. Dit is omdat sportkleding over het algemeen minder lang mee gaat dan bedrijfskleding. Het bedrukken van een logo is goedkoper, dus uiteindelijk kunt u als bedrijf of sportclub hiermee kosten besparen.

Softshell jassen

Kleding borduren

Het is goedkoper om kleding te bedrukken dan kleding te borduren. De reden hiervan, is dat er minder materiaal en minder manuren nodig zijn. Het kost namelijk meer tijd om kleding te borduren. Maar aan de andere kant gaat borduren langer mee dan bedrukte kleding, waardoor je er langer plezier van hebt. Daarnaast, een groot voordeel van borduren is dat het niet van het textiel af gaat. Over het algemeen kiezen klanten voor borduren als ze voor de lange termijn kwalitatieve kleding zoeken. Bovendien geeft borduren ook een strakkere en chiquere uitstraling.

Voor welk type kleding?

Een geborduurd logo op een simpel t-shirt is niet erg mooi. In bijna alle gevallen wordt en dan gekozen voor bedrukking. Maar op hoogpolige materialen zoals truien, handdoeken en een stevige polo is borduren juist een uitstekende optie.

Mogelijkheden voor bedrukken of borduren 

Hurricane is gespecialiseerd in het bedrukken van bedrijfskleding en werkkleding. Hieronder staan een aantal mogelijkheden waar je uit kunt kiezen als je van plan bent om kleding of bedrijfskleding te laten bedrukken. Zeefdrukken Met zeefdrukken wordt de inkt op het materiaal gedrukt door middel van een zeef. De afbeelding of het logo wordt niet op het desbetreffende shirt bedrukt maar juist erin. Daarbij heeft elke kleur zijn eigen zeef. Hierdoor kan het textiel kleurrijk en dekkend worden bedrukt. Zeefdruk wordt over het algemeen gedaan voor grote aantallen omdat het namelijk veel tijd kost om de zeef klaar te maken. Hiet

Transferdruk

Een transfer is een afbeelding of een logo die op een plastic drager zit. Door middel van een hittepers wordt de transfer op het textiel gedrukt. Tijdens dit proces zorgt de combinatie van druk en hitte ervoor dat de inkt op het transferpapier loslaat en zich gaat hechten aan het product. Hierdoor zijn gedetailleerde afbeeldingen en logo’s geen enkel probleem.

Borduren

Met borduren wordt het logo als het ware op het textiel gestikt. Het logo wordt als eest met een borduurkaart gemaakt waarnaar de borduurmachine geprogrammeerd wordt.