AT webdesign
Image default
Bedrijven

De voor-en nadelen van een stukadoor

Ben je woonachtig in Zuid-Holland en sta je op het punt om je muren te renoveren dan is de vraag of je het zelf gaat doen of een Stukadoor Alphen aan de rijn in gaat huren gegarandeerd een vraag die je jezelf stelt. Er zijn namelijk nog wel een aantal voor- en nadelen van het inhuren van een stukadoor. Om jou goed opweg te helpen in je keuze zetten we daarom een aantal voor- en nadelen van het inhuren van een stukadoor op een rijtje. Zo weet je zeker of je voor jouw klus een stukadoor moet inhuren of zelf aan de slag kunt gaan. Lees dus vooral snel verder!

 

De voordelen van een stukadoor

Laten we eerst eens kijken naar de voordelen van een stukadoor. Veel mensen denken vaak dat stucen een klusje is wat men eenvoudig zelf kan doen. Echter blijkt het tegendeel waar. Stucen is namelijk een vrij complexe klus waarbij kennis van materialen en het toepassen van de juiste techniek zeer belangrijk is om een mooi eindresultaat te realiseren. Wil je dus garant staan voor een mooi resultaat dan is het inhuren van een stukadoor zeker de beste optie. Daarnaast kan de stukadoor je ook nog eens goed adviseren zodat de juiste materialen worden gebruikt. Tenslotte werkt een stukadoor door zijn kennis ook nog eens vele malen sneller dan iemand die minder ervaring heeft.

 

De nadelen van een stukadoor

Een eerst mogelijke nadeel is natuurlijk de prijs van een stukadoor. Als je zelf gaat stucen kun je naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt rijden om daar al je benodigdheden in te slaan. Vervolgens kun je zo aan de slag. Een stukadoor vraagt daarentegen vaak een uurloon per uur of per vierkante meter van de muur die men gaat stucen. Zo kunnen de kosten al vrij snel hoog uitvallen. Daarnaast zijn er tegenwoordig vele verschillende stukadoorsbedrijven. Over het algemeen zijn deze bedrijven zeer betrouwbaar maar zoals ook binnen andere sectoren het geval is leveren sommige bedrijven geen hoge kwaliteit. Goed onderzoek doen naar de juiste stukadoor is dan ook zeer belangrijk!