AT webdesign
Image default
Aanbiedingen

Wat is een bokszak staand?

Wat is een bokszak staand?

Een bokszak staand is een hoge leren cilinder gevuld met zwaar materiaal die direct op de grond staat. Hoewel cilinders de meest voorkomende vorm zijn, zijn ze populairder geworden in vormen die het menselijk lichaam beter weergeven.

Dit zijn trendy staande zakken voor vechtsportdisciplines, en je zult ze vaak zien in MMA-scholen. Vrijstaande bokszakken hebben vaak een soort veermechanisme dat de zak na elke trap of stoot weer rechtop zet.

Voordelen

  • Gemakkelijk op te zetten: Wanneer u vrijstaande bokszakken uitpakt, zult u merken dat ze niet al te veel onderdelen bevatten. Een basis en een soort veer of verbindingsmechanisme worden meestal op hun plaats geschoven en vereisen soms een schroevendraaier of moersleutel om ze vast te draaien. Maar ik vond dat mijn niet-bestaande doe-het-zelfvaardigheden meer dan genoeg waren om de zware zakstandaard opgezet en klaar te krijgen.
  • Niet zo stevig voor de knokkels: Als je niet veel aan stoten hebt gedaan, dan is een bokszak stand misschien ideaal, omdat die minder zwaar is voor je knokkels. Er is meer ruimte aan de bovenkant van de zak, wat betekent dat hij makkelijker beweegt dan een hangende zak.
  • Betere draagbaarheid: Dit is mogelijk een van de belangrijkste voordelen voor een sportschool in een garage, waar u misschien geen permanente ruimte hebt voor uw zware tas.Een vrijstaande tas is misschien niet de lichtste sportschooluitrusting, maar hij moet gemakkelijk genoeg te verplaatsen zijn als je er eenmaal mee klaar bent.
  • Ruimtebesparende optie: De twee soorten zakken zijn vaak even groot, maar de manier waarop ze bewegen en de controle die je hebt over de beweging is heel verschillend. Een staande bokszak beweegt alleen vanaf de basis omhoog, waardoor het beperkt is hoe ver hij zal bewegen en uiteindelijk hoeveel ruimte je nodig hebt voor je zware zak training.
  • Ideaal voor vechtsporten: Veel vechtsport trainingen gebeuren op zware zakken, en veel vechters vinden staande zakken meer geschikt omdat ze een beter gevoel geven voor een tegenstander.

Nadelen

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar nadelen aan een bokszak staand.

  • Minder weerstand: De mogelijkheid om een goede followthrough te krijgen die ik hierboven als positief noemde, heeft ook de neiging om de hoeveelheid weerstand die je krijgt te beperken.Dat kan een behoorlijk nadeel worden als je eenmaal veel sterker wordt, waar elke stoot en trap in een zak resulteert in veel gestuiter.Je kunt uiteindelijk een tijdje wachten tussen de stoten tot de bokszak zich weer stabiliseert.
  • Niet zo duurzaam: We hebben gemerkt met vrijstaande bokszakken dat ze meestal gemaakt zijn van minder duurzame materialen. Het leer is vaak dunner omdat ze meestal niet gebruikt worden voor constante en zware stoten. Hoe meer klappen hij krijgt, hoe meer je zult merken dat het veermechanisme geluiden kan gaan maken en zelfs minder bestand wordt.
  • Beperkt voetenwerk: Veel boksers die boksen houden niet van een bokszak staand omdat het het voetenwerk dat je kunt doen kan beperken. De stuiter van de vrijstaande zakken is heel anders, en het is niet zo geschikt voor het werken rond de zak.

Koop wrist wraps!