AT webdesign
Image default
Kunst en Kitsch

Wil je een gezellige woonkamer?

De woonkamer kan dé plek zijn waar je op de bank chilt na een lange werkdag, gezelschapsspelletjes speelt met vrienden of goede gesprekken voert onder het genot van een drankje. Het is fijn als je woonkamer zich leent voor al deze verschillende activiteiten en toch één huiselijk geheel vormt waar je graag thuiskomt. Hoe maak je het gezellig? Bijvoorbeeld met wanddecoratie waarbij van foto naar schilderij wordt gebruikt.

Houd de basis van je woonkamer simpel

Wil je een foto naar schilderij ophangen in de woonkamer? Een goede tip is om dan de kleuren van de wanden in je woonkamer basic te houden. Dit kun je doen door voor een neutrale kleur als (gebroken) wit, een lichte grijstint of een aardekleur te kiezen. Bovendien kan neutrale of lichte muurverf prachtig zijn in combinatie met bijvoorbeeld een houten vloer. Een houten vloer of een betonnen vloer met een industriële look staat niet alleen mooi, maar is ook gemakkelijk om schoon te houden. Bovendien kun je met een eenvoudige basis van je woonkamerinterieur meer accessoires toevoegen zonder dat het rommelig wordt.  Vervolgens kun je één wand voorzien van een fellere kleur of van foto naar schilderij op een gehele wand te laten uitvoeren.

Personaliseer en breng kleur aan met accessoires

Als de basis van je woonkamerinrichting is gelegd, kun je gaan decoreren. Kies bijvoorbeeld voor een foto naar schilderij als wanddecoratie. De simpele kleuren van de wanden en de grote meubelen kun je aanvullen met wat opvallendere accessoires. Planten zijn ook een makkelijke manier om kleur en sfeer aan je woonkamer toe te voegen. Felle kleuren kun je in je woonkamer opnemen door bijvoorbeeld een paar “gekkere” items neer te zetten, zoals een groot van foto naar schilderij, een modern beeldje of een vaas met bloemen in contrasterende kleuren. Met die tips maak je snel een gezellige woonkamer.