AT webdesign
Image default
Groothandel

Wilt u houtpellets kopen?

Voor wie duurzame houtpellets wilt kopen, zijn er vaak niet veel opties. Houtpellets kopen die gemaakt zijn van afvalhout en van goede droge kwaliteit zijn zeer populair. In Gedizo vindt u een partner in duurzaam stoken. Dit bedrijf produceert hoogwaardige houtpellets gemaakt van schoon afvalhout. In tegenstelling tot het gebruik van houtblokken in uw houthoutkachel of cv, hoeft u zich bij houtpellets niet schuldig te voelen voor het belasten van het milieu.

De voordelen van houtpellets

Maar wat zijn houtpellets precies en waar moet u op letten bij het kopen van ervan? Houtpellets zijn samengeperste splinters hout. Deze splinters moeten droog en schoon zijn om het beste brand resultaat te geven. Houtpellets kopen als duurzame biobrandstof voor uw houtkachel of cv brengt veel voordelen met zich mee. Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op biobrandstof in plaats van aardgas als brandstof. De gasprijs is namelijk de laatste jaren erg gestegen en dus bent u goedkoper uit met het gebruik van een biobrandstof zoals houtpellets. Ten tweede bent u goed bezig door houtpellets te kopen als het gaat om uw ecologische voetafdruk. Biobrandstof komt uit de natuur en is geen fossiele brandstof. Ten derde is het kopen van houtpellets beter voor uw gezondheid dan bijvoorbeeld het gebruik van houtblokken. Brandhout zorgt voor meer rookvorming, kan vonken geven en kan gaan ‘sissen’ door het vocht in het hout. Met kinderen in huis is houtpellets kopen dus slimmer.

Al meer dan 20 jaar vertrouwen op Gedizo

Sinds de jaren ‘90 houdt Gedizo zich voornamelijk bezig met het verwerken en verpakken van hoogwaardige diervoeders zoals snijmaïs. In de loop der jaren is hier ook de handel in duurzame houtpellets bij gekomen. Dit is zowel verkrijgbaar voor particulier kleinverbruikers, maar ook grootgebruikers kunnen houtpellets kopen bij Gedizo. Ze zijn namelijk in zogenoemde big bags te verkrijgen en geven genoeg brandstof om de winter warmpjes door te komen.

https://gedizo.nl/