AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Arbeidsdeskundig onderzoek van AdXpert

Bij een arbeidsdeskundig onderzoek kies je natuurlijk voor AdXpert! Wanneer is een onderzoek nodig? Dat is wanneer een werknemer arbeidsongeschikt is, misschien wel voor een langere tijd. Wat doet AdXpert dan bij zo’n arbeidsdeskundig onderzoek? Door een aantal interviews te houden die worden uitgevoerd door onze arbeidsdeskundigen en met de inbreng van de bedrijfsarts wordt uiteindelijk bepaald of de werknemer in staat is om zijn of haar werk te hervatten. Er is dan een tweede stap binnen het arbeidsdeskundige rapportage, namelijk of de werknemer het werk bij de eigen werkgever kan hervatten, eventueel door dat werk dan passend te maken, of door ander passend werk bij een andere werkgever te gaan zoeken.

Wanneer is een arbeidsdeskundig onderzoek nodig?

Wanneer is een arbeidsdeskundig onderzoek nodig? Dat is zo wanneer je met vragen zit zoals: Hoe belastbaar is de werknemer? En ook, is er eventueel een andere functie binnen jouw organisatie voor de werknemer? Of, lijkt het erop of de werknemer terug kan komen naar de eigen werkplek? En wanneer dat wel zo blijkt te zijn, na een arbeidsdeskundig onderzoek, kan het werk misschien passend gemaakt worden voor de mogelijkheden die de werknemer heeft? Een arbeidsdeskundig onderzoek geeft ook antwoord op de vraag of er gezocht moet worden naar een werkplek die buiten de eigen organisatie is.

Wat is het verschil tussen een arbeidsdeskundig onderzoek eerste en tweede spoor?

Als je aan het kijken bent naar een onderzoek, dan heb je waarschijnlijk ook al gehoord van een arbeidsdeskundig onderzoek eerste en tweede spoor. Wat is het onderscheid tussen de twee? De clou ligt in de naam: eerste en tweede spoor. Bij een arbeidsdeskundig rapport van het eerste spoor wordt er vooral gekeken of de werknemer terug kan keren naar de werkplek bij de eigen organisatie. Soms is dit niet mogelijk, of niet de beste optie voor deze werknemer. In dat geval gaat het arbeidsdeskundig onderzoek over naar het tweede spoor, als in het spoor dat een andere richting op gaat. Er wordt dan gezocht naar een werkplek buiten de originele organisatie.


Bekijk nu de website: https://adxpert.nl/arbeidsdeskundig-onderzoek.