AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Beesten of mensen

De Verenigde Staten is een groot land, met een oppervlakte die wel 9 miljoen kilometer telt. Het is dus ook logisch dat er veel mensen in het land wonen, en veel mensen betekent helaas veel criminaliteit. Vooral omdat Amerika verdeeld is in staten met mensen die een verschillende status hebben, zijn er veel meningsverschillen in het land. Moet Trump blijven? Wordt het verschil tussen arm en rijk veel groter? Deze vraag maakt veel mensen onzeker, en veel mensen plegen misdaad uit wanhoop. Of ze hebben het geld nodig, of er is hen onrecht aangedaan, of ze hebben gewoon niet de kans gehad om een goede burger te worden, door de onredelijke wetten.

Zelfs in de gevangenissen van Amerika, waar veel criminelen vast zitten voor misdaden, wordt er nog steeds misdaden gepleegd. Drugshandel en kartelvorming is vooral een groot probleem. Ook is er veel geweld en agressiviteit, waardoor meer mensen de hoop verliezen. Als de meeste mensen uit de gevangenis komen, is het logisch dat ze daarna weer misdaden gaan plegen, als ze niet het goede voorbeeld hebben gekregen in de plek die hen beloofd beter te maken.

En dat is het probleem. Als mensen als beesten worden opgesloten, gaan mensen zich als beesten gedragen. Als er geen hoop wordt gegeven, gaan mensen alles doen om die hoop in de gevangenis te krijgen. Als ze geen goede scholing in de gevangenis hebben gekregen die hen een betere burger maakt en hen beter in hun schoenen laat staan, gaan criminelen weer terug naar het leven voor de gevangenis. De gevangenis hoort een plek van rehabilitatie te zijn: mensen moeten leren om beter te worden, niet om zich nog slechter te voelen. Als iemand veilig douchen in een comfort douche, moet dit kunnen, zonder dat hij of zij met geweld in elkaar wordt geslagen.

 

 

 

 

 

http://lavicta.nl