AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Raambeveiliging vaak over het hoofd gezien

 

Als men het heeft over inbraakpreventie heeft men het niet vaak over ramen. Terwijl dit toch een grote factor speelt in de gevoeligheid voor criminelen. Omdat een gemiddeld bewoner er niet zo snel op komt om het huis binnen te gaan via het raam wordt dit vaak vergeten.

Echter wilt u een goede verdediging bieden tegen binnensluipers dan is het noodzakelijk om te denken als een inbreker. Het is een simpele kwestie van het verschuiven van een kliko bak of een ladder die nog buiten staat en klaar is Kees. Ook wordt raambeveiliging wel eens over het hoofd gezien omdat men niet verwacht dat iemand zich door zo een kleine ruimte weet te wurmen.

Wat maakt raambeveiliging zo belangrijk?

De voordeur kan op slot zitten, maar het hang- en sluitwerk is net zo sterk als de zwakste schakel. In het geval dat er niets een inbreker belemmert om via het dak binnen te komen heeft een groot slot aan de voordeur weinig zin.

De kans op inbraak wordt aanzienlijk minder wanneer zowel de ramen als de deuren beveiligd zijn. Ruim zo’n 60% breekt in via de achterzijde van het huis. En in totaal maakt zo’n 35% gebruik van een raam. U wilt ‘s zomers de ramen open laten staan voor frisse lucht, maar zonder het risico dat er iemand kan binnenglippen. Daar bestaan gelukkig producten voor die u makkelijk kunt plaatsen in uw huis. Lees verder!

Maak uw woning inbraakwerend

Met behulp van barrière stangen wordt de ingang van de ramen een stuk kleiner waardoor de criminelen moeilijker binnenkomen. Dievenklauwen zijn ook een optie, maar richten zich meer op het zwaardere geschut van de inbrekers.

Meestal komt er geen zwaar gereedschap bij een poging kijken. Een schroevendraaier is het meest gebruikte stuk gereedschap. Samen met een slotenmaker kunt u in overleg gaan over het beveiligen van uw woning. Zodoende maakt u uw woning inbraakwerend voor een lage prijs.