AT webdesign
Image default
Financieel

De 1 reden waarom u misschien een persoonlijke lening wilt verkiezen boven een hypotheek

Belangrijkste punten

  • Met zowel een persoonlijke lening als een eigenwoningkrediet kunt u de opbrengst van uw lening voor elk doel gebruiken.

  • Hoewel u een lagere rente kunt behalen op een lening met eigen vermogen, loopt u het risico uw eigendom als u uw betalingen niet kunt doen.

Er kan een moment komen waarop u geld moet lenen, of het is om uw auto op te knappen, een hoge medische rekening te betalen of een andere verrassingskost te dekken. Het goede nieuws is dat er een aantal leenproducten zijn waarmee je om welke reden dan ook geld kunt lenen. Dit zijn onder meer persoonlijke leningen en hypotheken.

Vaak krijgt u een lagere rente op het bedrag dat u leent als u een lening voor eigen vermogen afsluit in vergelijking met een persoonlijke lening. Als u eigenaar bent van een onroerend goed met voldoende eigen vermogen, kan een lening voor eigen vermogen ook gemakkelijker in aanmerking komen.

Desondanks voelt u zich misschien meer op uw gemak bij het afsluiten van een persoonlijke lening. Dit is waarom.

Als u uw huis niet in gevaar wilt brengen

Persoonlijke leningen zijn ongedekte leningen. Dat betekent dat ze niet worden gedekt door een specifiek soort onderpand.

Hypotheken zijn bijvoorbeeld gedekte leningen, gedekt door de huizen waarvoor ze zijn afgesloten. Als u uw hypotheeklasten niet bijhoudt, loopt u het risico uw huis te verliezen. Maar als u achterloopt met uw persoonlijke leningbetalingen, loopt u niet het risico een bepaald actief te verliezen.

In dit opzicht werken hypotheken net als hypotheken. Wanneer u een lening met eigen vermogen afsluit, wordt deze gedekt door uw huis zelf. Als u achterloopt met uw leningbetalingen, loopt u het risico uw huis te verliezen.

Daarom kunt u overwegen om te lenen via een persoonlijke lening de volgende keer dat u geld nodig heeft. Op die manier brengt u uzelf niet in een positie waarin u het risico loopt uw huis te verliezen. Lees meer.

Wees voorzichtig bij het lenen met een persoonlijke lening

Hoewel persoonlijke leningen niet zijn beveiligd en u zou kunnen denken dat de schade minder ernstig zal zijn als u er een achterloopt, u moet weten dat het niet bijhouden van een persoonlijke lening grote schade aan uw credit score kan veroorzaken. Als dat eenmaal gebeurt, kan het behoorlijk moeilijk worden om geld te lenen als dat nodig is. Wil je bijvoorbeeld iets bij Coolblue of Mediamarkt aanschaffen op de korte termijn, dan hoef je hier vaak geen persoonlijke lening voor af te sluiten, maar heb je de keus uit andere betaalmethoden.

Ook bij een persoonlijke lening geldt: hoe hoger uw kredietscore op het moment van uw aanvraag, hoe lager de rente die u’ krijgt u waarschijnlijk op uw lening. Als uw kredietscore niet in de beste staat is, kunt u vast komen te zitten met een hogere rente, waardoor uw leningbetalingen moeilijker te beheren zijn.

Verstrekkers van eigen vermogen kijken ook naar de kredietscores van aanvragers. Maar omdat leningen met eigen vermogen zijn beveiligd, kunt u zich gemakkelijker kwalificeren voor een lening met een kredietscore die niet de beste is. Dat betekent dat u misschien een gunstiger rentetarief kunt krijgen met een lening voor eigen vermogen.

Als u achterloopt met een lening voor eigen vermogen, kan uw geldschieter uiteindelijk de verkoop van uw huis afdwingen om terugbetaald te worden. Deze kredietverstrekkers houden zich over het algemeen meer bezig met de hoeveelheid eigen vermogen die u heeft en minder met hoe uw kredietscore eruitziet.

Moet u kiezen voor een persoonlijke lening of een lening met eigen vermogen?

Welk leenproduct u ook gebruikt om geld te lenen, het is belangrijk om uw betalingen bij te houden. Als u er niet zeker van bent dat u dat kunt doen, is het misschien beter om uw leningaanvraag uit te stellen of een andere manier te vinden om aan uw geldbehoefte te voldoen.

Dat gezegd hebbende, het idee van een persoonlijke lening past misschien beter met u dan het idee van een home equity lening. Als dat het geval is, doe dan wat tariefshopping voordat u een lening afsluit, zodat u uw betalingen zo beheersbaar mogelijk kunt houden.

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/