AT webdesign
Image default
Financieel

Ga slim beleggen met een broker die bij jouw ervaring past

Welk broker platform moet ik kiezen om te beleggen?

De broker die je kiest hangt af van de risico’s die je wenst te nemen en het verstand van het vak. De beste broker is een broker die prettige voorwaarden stelt en over het algemeen lage bijkomende kosten heeft. Kijk naar de eisen van de broker en kijk welke eisen voor jou haalbaar zijn. Kijk verder nog welke functies de broker heeft. Kies of je meer passief over een langere periode wilt beleggen of dat je een actieve DayTracker bent die snel na aankoop de aandelen weer wilt verkopen. Actief beleggen neemt meer risico op verlies met zich mee. Kies ook waarin je investeert met beleggen zoals aandelen, EFT’s, cryptocurrencies, obligaties of grondstoffen bijvoorbeeld. Bij lange termijn traden moet je meer geduld hebben en koersen steeds in de gaten houden.

De beste broker voor beginners

Een goede broker is er een waarin je weinig investeert. De beste broker voor beginnende beleggers is een platform met educatie, een lage inleg, lage valuta, transactie en commissiekosten en de mogelijkheid om passief te beleggen. DEGIRO heeft vanwege de lage instap van 1 euro het minste risico, en door het passieve beleggen kun je er als beginner prima mee overweg. eToro maakt wel reclame als beginnersplatform maar stelt hogere eisen als een minimale inleg van 200 dollar en het handelen in CFD’s. CFD’s zijn effecten met veel risico. De gevorderden belegger kan zelfs op CFD’s nog verlies lijden. De opnamekosten zijn 5 euro per keer bij eToro. Wel kan de CopyTrade tool een handigheidje voor beginners zijn door van andere te leren beleggen.

DEGIRO vs eToro

Zeer goede platformen met goede voorwaarden, een hoog aantal leden en met veel keuzes uit zijn DEGIRO vs eToro. DEGIRO biedt toegang tot beurzen op internationale schaal en is een goedkope broker om op lange termijn via te handelen. De transactiekosten zijn bij eToro laag.

Keuzes maken op basis van wenselijke beleggersmethoden

Ook biedt eToro vele effecten aan en kun je met gratis commissie handelen in EFT’s en aandelen. DEGIRO heeft een hoge betrouwbaarheid en staat onder toezicht van financiële toezichthouders DNB en AFM. DayTraders die snel en wisselend handelen kunnen het beste eToro kiezen waarbij je van elkaars strategieën kunt leren met CopyTraden. De wat langzamere en geduldige handelaars en beginners kiezen beter voor DEGIRO.

https://beter-beleggen.nl/