AT webdesign
Image default
Financieel

De 4 grootste fouten bij het consolideren van schulden

Schuldconsolidatie kan een heel nuttig hulpmiddel zijn, maar het kan ook echt fout gaan. Hier zijn een paar belangrijke fouten bij het consolideren van schulden die u zich niet kunt veroorloven.

Schuldconsolidatie kan een heel nuttig hulpmiddel zijn, maar het kan ook heel fout gaan. Hier zijn een paar belangrijke fouten bij het consolideren van schulden die u zich niet kunt veroorloven.

Het consolideren van schulden kan het veel gemakkelijker maken om het proces van het terugbetalen van het geld dat u verschuldigd bent te beheren. Wanneer u consolideert, gebruikt u één nieuwe lening om meerdere bestaande leningen terug te betalen, waaronder creditcards of andere soorten leningen.

Schuldconsolidatie kan u vaak geld besparen op aflossing, naast het vereenvoudigen van het aflossingsproces. Maar helaas kan het ook uw financiële situatie verslechteren als u fouten maakt. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, volgen hier enkele veelvoorkomende fouten die u zeker wilt vermijden. En om nog beter voorbereid te zijn raden wij ook aan https://minilening-zonder-bkr.nl/ te bekijken. Hier staan nog meer fouten op die u kunt voorkomen. 

1. Een nieuwe lening aan een hoger tarief afsluiten

Het doel van schuldconsolidatie is niet alleen om de terugbetaling te vereenvoudigen door meerdere schulden in één te combineren. Het is ook om de kosten van het terugbetalen van wat u verschuldigd bent te verlagen. Maar u kunt dit alleen doen door te consolideren in een lening die u een lagere rente biedt dan u nu betaalt.

Als u een aantal maximaal opgebruikte creditcards heeft of te laat bent met betalen , komt u helaas mogelijk niet in aanmerking voor een lening die u minder rente in rekening brengt. Als dat het geval is, kunt u beter werken aan het afbetalen van uw huidige schuld en het verbeteren van uw kredietwaardigheid.

Zodra u enige vooruitgang heeft geboekt, kunt u het opnieuw proberen om te zien of u in aanmerking kunt komen voor een consolidatielening tegen een beter tarief.

2. Het aflossingsproces lang uitrekken

Als het uw doel is om uw maandelijkse betalingen te verlagen, kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor een lening voor schuldconsolidatie die u een lange aflossingstermijn biedt. Immers, hoe langer u uw lening moet terugbetalen, hoe lager uw maandbedrag zal zijn. Helaas zit hier een groot nadeel aan. Een langere aflossingstermijn van de lening betekent dat u in de loop van de tijd meer rente betaalt.

Als u de schuld consolideert die u op schema lag om in twee jaar af te lossen, en u doet er vijf jaar over om de nieuwe lening terug te betalen, zou u kunnen stoppen meer betalen in de totale rentekosten, zelfs als uw nieuwe lening een lager tarief biedt.

Om dit probleem te voorkomen en uw rente besparingen bij het consolideren te maximaliseren, moet u proberen de lening te kiezen met de kortst mogelijke terugbetalingstermijn. En let er bij het vergelijken van de terugbetalingsvoorwaarden op dat u zich niet alleen concentreert op de maandelijkse betaling. Kijk altijd naar het grote geheel, inclusief de totale rentelasten, zodat u precies weet hoeveel uw lening u gaat kosten tegen de tijd dat het oplossingsproces is voltooid. Een kleine indicatie kan gegeven worden op https://lenen-zonder-bkr.net/ maar het zal nooit precies dit bedrag zijn. dus hou dat in gedachten.

3. Uw overgedragen schuld niet op tijd afbetalen

Een veelgebruikte manier om schulden te consolideren, is door een creditcard voor saldooverdracht te gebruiken. Deze kaarten geven u een promotionele APR van 0% voor een beperkte periode, zoals 12 of 15 maanden. Als u deze weg volgt voor uw schuldconsolidatie, is het absoluut noodzakelijk om het volledige overgedragen saldo af te betalen voordat het promotietarief verloopt.

Als u dit niet doet, bent u rente verschuldigd volgens de creditcardstandaard APR, die meestal vrij hoog is. Wanneer u uw saldo overdraagt, moet u uitzoeken hoeveel u per maand moet betalen om de schuld afbetaald te krijgen voordat dit gebeurt. Voer die betalingen vervolgens volgens schema uit.

Als u een persoonlijke lening aangaat om schulden te consolideren, worden uw maandelijkse betalingen zo ingesteld dat u het volledige leningsaldo volgens een vooraf bepaald schema aflost. Zorg ervoor dat u geen betaling mist, zodat u de lening kunt afbetalen zoals gepland en uw kredietwaardigheid niet schaadt.

4. Steeds dieper in de schulden

Als u creditcardschulden heeft geconsolideerd, maakt u beschikbaar krediet vrij op uw bestaande creditcards. Het ergste wat je kunt doen, is die kaarten weer op te laden. Als u dit doet, kunt u uiteindelijk geld verschuldigd zijn aan de consolidatielening en een hoog saldo op uw kaarten hebben. U bent aanzienlijk meer geld verschuldigd, waardoor u mogelijk niet meer uit de schulden kunt komen.

Om dit te voorkomen, moet u een gedetailleerd budget maken waar u van kunt leven voordat u uw schuld consolideert. En als u er niet op kunt vertrouwen dat u uw creditcards niet opnieuw belast, knip ze dan in stukken zodat u ze niet gebruikt en u in ernstige financiële problemen komt.

U kunt deze fouten bij het consolideren van schulden vermijden

Deze fouten bij het consolideren van schulden zijn niet moeilijk te vermijden, zolang u maar verantwoordelijk bent voor uw uitgaven. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat u uw consolidatielening op tijd betaalt en op zoek gaat naar een consolidatielening met een redelijke rentevoet en een passende terugbetalingstermijn. Als u dit doet, zou consolidatie een snellere, gemakkelijkere manier moeten zijn om af te betalen wat u verschuldigd bent.

https://lenen-zonder-bkr.net/geld-lenen/83500-euro-lening/