AT webdesign
Image default
Vakantie

De beste bezienswaardigheden met de auto in de Algarve

De Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal en een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Met een prachtige kustlijn en prachtige stranden geniet de provincie van warme, droge zomers en korte, milde winters.

De Algarve staat bekend als de prachtige kust van Portugal. Huur een auto in de Algarve om te genieten van een regio van extreme diversiteit en contrasten; er zijn ongerepte natuurlandschappen, traditionele vissersdorpen en vakantiesteden.

Kaap St. Vincent

De emblematische vuurtoren van Sagres is niet te missen, net als de naburige kliffen die zich in de zee storten. Mysterieus en wild, het is een van de schatten van de Algarve-kust en een monument van historisch en architectonisch belang.

Serra de Monchique

Het is misschien onmogelijk om weg te komen van het typische uitzicht op de kust dat de Serra de Monchique in het centrum van de Algarve en op een steenworp afstand van de Alentejo. Het is de hoogste top van de Algarve en de ideale locatie voor een road trip.

Grotten

Over kustschatten gesproken, grotten zijn een natuurlijke attractie die mensen van over de hele wereld aantrekt. De grotten van Benagil en Zorreira zijn twee van de meest bezochte sites. Ga met hen mee per kajak, of neem een deel van de boot en zwem het laatste stuk.

Zoo marine Algarve

De Zoo marine Algarve is een pretpark met een zeethema dat een perfecte attractie is voor het hele gezin. Van waterglijbanen tot dolfijnenshows, het is een energieke attractie die ook gemakkelijk te bereiken is in Albufeira, een zeer toeristische stad.

Lagos Zoo

Ga voor een dagje omringd door vrienden naar de Lagos Zoo. Het park opende zijn deuren in november 2000 en is een belangrijk toevluchtsoord voor de natuur in de Algarve, evenals een plek waar educatie voor behoud en bescherming wordt gedeeld. Naast de voorzieningen die in een traditionele dierentuin worden aangeboden, beschikt de dierentuin van Lagos ook over een zwemgedeelte.

Waarom zou u een auto huren in de Algarve?

Algarve autohuur met de website www.autoportugal.nl biedt u een eersteklas en betrouwbare service. Het zuidelijkste deel van Portugal heeft een spectaculaire kustlijn en prachtige regio’s in het binnenland. Met een goedkope huurauto Algarve kunt u langs de kust rijden, waarbij u stopt om de beroemde baaien van de regio en de spectaculaire, met rood gekleurde rotsformaties te verkennen.

De minimumleeftijd voor het huren van een auto in de Algarve is 19 jaar en chauffeurs moeten een jaar lang een geldig rijbewijs hebben. In de Algarve is het voor kinderen onder de 12 jaar verboden om in de voorste passagierszetel van een auto te zitten. Kinderen moeten achterin zitten. Als een kind onder de drie jaar oud is, kan hij of zij in de voorstoel van een autostoel worden vervoerd als de airbag is uitgeschakeld.

https://www.autoportugal.nl/