AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

De voordelen van een achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera is een uitermate handige functie voor op uw rijtuig. Het kan van dienst zijn tijdens onder andere achteruitrijden, het parkeren, maar ook tijdens het filerijden. Fatale gebeurtenissen kunnen worden voorkomen dankzij het gebruik van een achteruitrijcamera. Denkt u er ook aan om een achteruitrijcamera te kopen? Weet dan wel waar moet u dan op letten tijdens de aanschaf van een losse achteruitrijcamera. Belangrijke punten zijn de kijkhoek van de cameralens, stof- en waterdichtheid, nachtzicht, microfoon, beeldspiegeling en camera verwarming.

Bepaalde camera’s hebben een breder beeld waarna u op wat grotere afstanden ook goed beeld heeft. Zulke camera’s hebben een grote kijkhoek. Daartegenover zijn er ook camera’s met een kleine kijkhoek. De camera’s worden aan de buitenzijde van de auto geplaats. De stof- en waterdichtheid is daarbij een belangrijk eigenschap. Alle camera’s zijn daarom voorzien van een IP-waarde waarmee de dichtheid wordt aangegeven.  Daarnaast is beeld hebben, zowel overdag als s ‘nachts, van belang. De meeste camera’s voorzien van infrarood LED. In koude toestanden kan condensvorming plaatsvinden. Om dat te voorkomen voorzien we de camera’s van cameraverwarming. Zodat je te allen tijde goed zicht hebt.

Een achteruitrijcamera monteren is alles behalve ingewikkeld, en kun je in de meeste gevallen zelf uitvoeren. Hiervoor plaats je de monitor en camera op de gewenste locatie in en op het voertuig en werk je de bekabeling netjes weg. Ook een achteruitrijcamera aansluiten op de elektrische bekabeling van het voertuig is over het algemeen niet ingewikkeld. Je kunt het systeem op verschillende plaatsen op de bekabeling aansluiten. De makkelijkste optie is om gebruik te maken van de sigarettenaansteker. Maar ook aansluiten op de bekabeling van het voertuig is zeer goed zelf uit te voeren mits je een beetje handig bent met elektra natuurlijk. Al is het wel zo dat de systemen tegenwoordig, zoals aangegeven, echter ook vrij eenvoudig zelf te monteren zijn. En het vraagt geen al te uitgebreide technische kennis. Alhoewel u altijd raad  kunt plegen bij onze technische hulpverleners.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/