AT webdesign
Image default
Bedrijven

De wereld van mozaïek tegels

Populairder dan ooit; de mozaïek tegel. Alhoewel ze traditioneel vierkant en klein zijn, zijn er tegenwoordig veel meer varianten op de markt. Denk aan ovaal, rond of zelfs hexagonaal. Daardoor zijn deze tegels al lang niet meer enkel voor drukke uitstralingen. Ook voor moderne ruimtes bied mozaïek een mooie oplossing Wij nemen je mee in de wereld van mozaïek tegels en maken je helemaal wegwijs!

Verschillende types mozaïek tegels

De vele verschillende vormen en maten kunnen voor verwarring zorgen bij mozaïek tegels. Echter geeft dit ook een hoop voordelen. Het aanbod is groter dan ooit en ze kunnen allemaal mooi met elkaar gecombineerd worden. Dit zijn de verschillende soorten:

De traditionele kiezel

Deze tegel is veruit het meest traditioneel. Ze zijn al decennia te vinden in oude badhuizen, maar zijn ook in Nederland geen uitzondering. De kiezels en keien vloeien zichtbaar in elkaar over waardoor het oogt als een geheel.

Het veelzijdige keramiek

Keramiek is uitermate sterk, hard en hygiënisch. Mede daardoor is het een populaire tegel voor badkamers. Ook zijn alle vormen en kleuren mogelijk, voor ieder is wat te vinden dus!

Glas maakt speels

Glazen mozaïek tegels creëren vaak een speels effect omdat ze in veel verschillende kleuren gecombineerd kunnen worden. Een bijkomend voordeel is dat ze zelden slijtage tonen en heel hygiënisch zijn. Voor keukens zijn de ontzettend populair.

Natuursteen zorgt voor luxe

Bij natuurstenen mozaïek tegels valt er te kiezen uit verschillende soorten natuursteen. De meest voorkomende soorten zijn hardsteen, marmer en graniet. Al deze soorten ogen luxe en tillen jouw ruimte naar een hoger niveau.

Er is keuze tussen losse tegels of aan elkaar geknoopte tegels per mat. Vaak zijn de matten voordeliger in prijs, en makkelijker te leggen. Ze hebben preciezere speling tussen de tegels. Wij raden ze aan!

Ben jij al overtuigd?

Er is ontzettend veel aanbod, en daardoor kun je al gauw het overzicht verliezen. Wij raden aan altijd bij jouw tegelleverancier fysiek te gaan kijken. Alleen dan kun je zien wat écht bij jouw ruimte past en wat voor jou een match is.

https://www.topmozaiek24.nl/