AT webdesign
Image default
Dieren

Dierenarts in Arnhem: zorg voor een goede huisvesting voor uw rat

U kunt een goede dierenarts in Arnhem bezoeken wanneer uw rat ziek is. Merkt u dat uw rat zich anders dan anders gedraagt of dat uw rat er anders uitziet dan normaal? Dan is het altijd goed om een dierenarts in Arnhem te bezoeken die gespecialiseerd is in ratten. U kunt dan bijvoorbeeld bij Huisdierenkliniek Hornstra terecht. Om uw ratten zo gezond mogelijk te houden is een goede huisvesting belangrijk.

Een dierenarts kan u ook adviseren over de huisvesting

Jaarlijks komen er veel ratten bij de dierenarts in Arnhem doordat zij niet op de juiste manier worden gehuisvest. Een optimale huisvesting kan dan ook diverse gezondheidsklachten voorkomen. Een ervaren dierenarts in Arnhem kan u uiteraard adviseren over de huisvesting van uw ratten. Wij geven u graag vier tips voor een optimale huisvesting.

1. Het hok moet groot genoeg zijn

Het is belangrijk dat uw ratten voldoende beweeg- en speelruimte hebben. Voor het hok geldt: hoe groter, hoe beter. Natuurlijk zijn er wel richtlijnen als het gaat om de minimale grootte van het hok. Een goed rattenhok is minimaal 80 centimeter lang, 40 centimeter breed en 50 centimeter hoog. Uiteraard is het belangrijk dat de ratten voldoende speelattributen en slaapplekjes hebben.

2. Houd ratten nooit alleen

Ratten behoren, net als bijvoorbeeld konijnen, tot de sociale huisdieren. Dit betekent dat zij een soortgenootje nodig hebben. Een dierenarts in Arnhem zal u daarom altijd adviseren om minimaal twee ratten te nemen, zodat zij altijd het juiste gezelschap hebben. Het spreekt voor zich dat het verstandig is om de ratten van hetzelfde geslacht te nemen.

3. Gebruik geen zaagsel

Natuurlijk hebben ratten zachte bodembedekking nodig in het hok. Zaagsel ligt dan vaak voor de hand, maar dit is zeer sterk af te raden. Ratten worden hier snel ziek van, vooral omdat zij niet goed bestand zijn tegen stof. Het is beter om gebruik te maken van hemparade, beukensnippers of papier.

4. Geef uw rat geen stro of hooi

Veel knaagdieren houden van stro en hooi, dus zal de rat hier ook wel van houden. Dit wordt vaak gedacht. Ergens is het ook waar, maar toch is het niet verstandig om uw ratten stro of hooi te geven. Ook hier zit veel stof in. Wilt u het toch geven? Schud het dan eerst goed uit op grote afstand van het hok en leg het eerst een nacht in de vriezer om eventuele luizen of mijten te doden.

Een afspraak bij u thuis

Is uw rat ziek? Uw rat meenemen naar de dierenarts kan veel stress bij het dier veroorzaken. Daarom biedt Huisdierenkliniek Hornstra ook de mogelijkheid aan om een afspraak bij u thuis te maken. Dat is pas service!