AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Doe het zelf – een verstopping in uw afvoer ontstoppen

 

Heeft u een verstopping in één van uw afvoerleidingen en denkt u deze niet zelf op te kunnen lossen? Wacht met het inschakelen van uw loodgieter en lees dit artikel over hoe u zelf korte metten kunt maken met de verstopping in uw afvoerleiding. In dit artikel wordt aan de hand van twee stappen uitgelegd hoe u eenvoudig de verstopping zelf kunt ontstoppen. Dit kan u een hoop geld besparen!

Gebruik een ontstopper

In elk huis staat er wel één: de rubberen ontstopper. Misschien heeft u hem nog nooit gebruikt, misschien wel. De rubberen ontstopper kan in de meeste gevallen al heel wat los maken in uw afvoerleiding. De vraag is alleen: hoe gebruikt u deze ontstopper nou het beste om uw afvoerleiding volledig verstoppingsvrij te maken. Dit leggen wij u haarfijn uit. Voordat u de ontstopper aanbrengt op het putje, is het belangrijk dat u eerst een laag water in uw gootsteen laat lopen. Vervolgens zorgt u dat de overloop (het gaatje onder uw kraan) goed wordt afgesloten zodat de ontstopper vacuüm kan trekken. Dit kan u het beste doen door bijvoorbeeld een doek aan te brengen in de overloop. Plaats vervolgens de ontstopper op uw gootsteen putje en laat de ontstopper een aantal keer vacuüm trekken. Trek hierna de ontstopper van het gootsteen putje af en herhaal dit proces een aantal keer. Check hierna of het water beter weg loopt en de verstopping is verholpen.

Zwanenhals schoonmaken

Deze stap wordt door veel mensen vergeten: het schoonmaken van de zwanenhals. Wanneer u weet hoe deze stap werkt, kunt u in de toekomst ook de kans op een verstopping aanzienlijk verwijderen door dit met regelmaat te doen. U maakt de zwanenhals schoon door de beker van de gootsteen los te draaien. Zet – voordat u de beker los draait – een emmer onder de gootsteen om het vuile water op te vangen. Het enige wat u vervolgens hoeft te doen, is de verstopping er handmatig uit te halen of – wanneer dit niet met de hand lukt – het met een langwerpig voorwerp eruit proberen te krijgen.

 

Is het nog steeds niet gelukt om van de hardnekkige verstopping af te komen? Wacht dan met het gebruiken van ontstoppingsmiddel en schakel uw Loodgieter Spoedservice in zodat uw verstopping super snel wordt verholpen door een specialist!