AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Naar de tandarts

 

Het is de bedoeling dat mensen zo ongeveer twee keer per jaar naar de tandarts gaan voor een controle. Er wordt dan gekeken of je gaatjes hebt of dat er ontstekingen zijn in het tandvlees. Voor kinderen onder de 12 wordt er ook nog fluor op de tanden gedaan.

Deze fluor dient voor de bescherming van de tanden zodat je minder snel gaatjes krijgt. Je tanden worden hier sterker door. Vaak is een controle een kort bezoek, maar als er iets mis is dan kan het wel wat langer duren. Zo komt het weleens voor dat er tandsteen verwijderd moet worden. Dit is geen pretje. Ook is het weleens dat je je tanden moet slepen omdat ze te scherp zijn. En als je helemaal pech hebt dan kan de tandarts ook nog weleens een kies trekken. Dan loop je waarschijnlijk de rest van de week met een hamsterwang rond. Een kies trekken gebeurt meestal wel op afspraak en niet bij de controle. Je kunt je dus geestelijk voorbereiden als je een kies gaat trekken.

Kinderen worden na een controle soms ook doorgestuurd naar een orthodontist. Een orthodontist is een tandarts die beugels aanlegt in gebitten. Een orthodontist kan meer dingen oplossen dan alleen scheve tanden. Soms hebben kinderen een verkeerde kaakstand. Als je kind bent dan ben je nog in de groei waardoor het makkelijker is om je kaakstand te corrigeren. De orthodontist kan dit regelen. Bij volwassenen werkt dit helaas niet zo snel. Bij hun is de kaak al volgroeid dus dit kan niet opgelost worden met een paar kleine bezoekjes aan de orthodontist. Als volwassene moet je echt een chirurgische kaakcorrectie ondergaan als je je kaakstand wilt veranderen. Het kan ongeveer anderhalf jaar duur voordat de kaak dan recht staat. Tijdens de behandeling worden de boven en de ondertandboog op elkaar afgesteld met twee passende tandbogen. Na deze behandeling vind er vaak een operatie plaats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.orfeokliniek.nl