AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Draadalg bestrijden

Draadalg bestrijden is voor veel mensen met een vijver geen geliefde bezigheid. Draadalg bestrijden hoort er schijnbaar bij wanneer je een vijver hebt in je tuin. Vrijwel iedereen die een vijver in zijn tuin heeft, heeft er wel eens mee te maken gehad. Draadalg bestrijden zit hem vooral in het begrijpen van de oorzaken. Wanneer je de oorzaken kent en begrijpt, dan is het bestrijden een stuk gemakkelijker. Het ontstaan van draadalg heeft voornamelijk 1 oorzaak. Draadalg ontstaat als gevolg van te voedselrijk water. Het ontstaan van te voedselrijk water komt door een te laag aantal aan zuurstofplanten of door een te lage waterhardheid. Hierdoor kan draadalg zich snel vermenigvuldigen in een vijver. Draadalg komt trouwens gewoon door de wind in je vijver terecht. De sporen worden door de wind meegevoerd, en dat is niet te voorkomen. Daarom moet je dus voorkomen dat de omstandigheden voor de vorming van draadalg gunstig zijn. Je zal dus meer zuurstofplanten in je vijver moeten plaatsen. Ook moet je ervoor zorgen dat de waterhardheid van de vijver wordt verhoogd. Draadalg bestrijden en weghouden doe je in verschillende stappen. Het Vijverhandboek is trouwens ideaal voor iedereen die een vijver heeft.

Draadalg bestrijden? Raadpleeg het Vijverhandboek!

Bestrijden van draadalg? Vijverhandboek.nl. Draadalg bestrijden wordt een stuk gemakkelijker wanneer je begrijpt waardoor draadalg ontstaat. Allereerst bespreken we de te nemen stappen wanneer we draadalg bestrijden. Allereerst moet de draadalg worden verwijderd door middel van bijvoorbeeld een hark. De sporen kun je niet verwijderen en hiervoor behandel je het water met een draadalgbestrijder. Daarna moet je direct de hardheid van het water verhogen. De laatste stap is het plaatsen van extra zuurstofplanten in een vijver. Het Vijverhandboek is een uitstekende gids en toont ook waar en welke producten er aangeschaft dienen te worden.

Het Vijverhandboek, ontwerp aanleg en onderhoud

Wil je draadalg bestrijden? Bezoek dan de website en raadpleeg het online Vijverhandboek. Draadalg bestrijden hoort er nu eenmaal bij wanneer je een vijver hebt. Voor informatie over draadalg bestrijden, maar ook voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van een vijver is het Vijverhandboek ideaal.