AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

De achteruitrijcamera als extra paar ogen

De meeste nieuwe landbouwvoertuigen hebben tegenwoordig een sensor of een camera, of een combinatie van de twee. Zo wordt het achteruit rijden en het monitoren van wat er achter je gebeurd een stuk gemakkelijker. Aan de hand van geluidssignalen of camerabeelden op je dashboard of op een andere geschikte locatie in je cabine, is het achteruit inparkeren een eitje. Maar wat als je deze functies nou niet hebt in jouw voertuig? Of als je er niets mee kan omdat je met een aanhanger de weg op moet? Dan is een achteruitrijcamera dé oplossing.

De achteruitrijcamera werkt in principe vrijwel hetzelfde als een ingebouwde camera: Je bevestigd hem op een geschikte locatie (meestal op de achterkant of op het dak) en verbind deze via een directe of draadloze verbinding met een schermpje voorin het voertuig. Vervolgens kan je gemakkelijk via het scherm zien wat de camera vastlegt, waardoor achteruitrijden of inparkeren voor jou ook een makkelijk karweitje is, zelfs met een gigantische aanhanger of paardentrailer.

Het hebben van zo’n camera heeft praktisch alleen maar voordelen en komt het bij alle werkzaamheden van pas. Tijdens het maaien, zaaien of oogsten kan je gemakkelijk in de gaten houden of je niets overslaat en je weet zeker dat je tijdens het achteruitrijden niet nét wat te ver doorrijdt en vervolgens in de greppel, of erger, de sloot belandt.

Ook is het bijvoorbeeld ook mogelijk om meerdere camera’s aan te sluiten op één scherm, of om één camera aan te sluiten op meerdere monitoren, zodat het oogsten met meerdere voertuigen geen moeilijke taak meer hoeft te zijn. Tot slot biedt van Zwitserland nog enkele andere opties aan, zoals de keuze tussen een analoog en digitaal signaal of een combinatie van de twee. Zo weet je zeker dat er ook een camera is die geschikt is jouw situatie!

http://vanzwitserland.nl/